Насловна Мозаик Бјелица: Србија ми је дала више, него ја њој

Бјелица: Србија ми је дала више, него ја њој

1
ПОДИЈЕЛИ

Крилни кошаркаш Минесоте није желео да одговара на критике дела јавности, која га осуђује због тога што није на припремама репрезентације…

Са аеродрома право на тренинг. Тако је селектор Србије Александар Ђорђевић најавио повратак Немање Бјелице у јато Орлова, тако се и остварује. Али, Минесотин ас неће моћи да ради са својим друговима, бар не у мери како би он то желео. Ипак, само присуство једног од најбољих играча Европе на тренинзима Србије значиће много за комплетну екипу, која врши последње припреме пред нови дуел са Француском (21.00, Комбанк Арена).

Добра вест је да се Бјеличина упала нерва у десној нози полако смирује, што шаље позитиван сигнал за повратак у национални тим. Ако се обезбеди виза за Рио.
„Није то озбиљна повреда, али је баш дошла у незгодном тренутку, због репрезентације и квалификација“, рекао је Бјелица за Спортски журнал.

О прогнозама када би коначно могао да се врати на паркет у пуном сјају Бјелица није желео да говори превише.
„Тешко је рећи. Може да траје недељу дана, а може и дуже. Све зависи колико ће бити потребно да нога ојача. Откад сам дошао у Минесоту почео сам са терапијама, а затим и полако да улазим у тренажни процес. Имам програм који сам добио и радићу по њему. Почео сам мало и са трчањем, тако да опоравак иде по плану“.

Мада није желео да обећа да ће се вратити још током квалификација за Олимпијске игре, Бјелица је поручио да ће све време бити уз Орлове.
„Са мном ће радити кондициони тренер из Минесоте који такође долази у Београд, па ће он заједно са тренером из репрезентације радити на мом опоравку. Тренутно још не смем да радим с контактом. Велики сам оптимиста и даћу све да играм на турниру, ако је то могуће“.

Мада се одлазак у Рио не доводи у питање, у случају да се Орлови квалификују, искусни универзалац верује да Србија има квалитет који је потребан за највише циљеве. Такође био је јако захвалан свима који му помажу и опоравку.
„Мени је у овом тренутку најтеже. Што се тиче Рија… Боже здравља, наравно да сам ту и да се радујем“.

У јеку свих дешавања у случајевима Бобана Марјановића и Николе Милутинова, део јавности осуо је паљбу и по Бјелици и у питање довели његову жељу да игра за Србију…

„Искрен да будем, није ме погодило. Огуглао сам на такве ствари и немам коме шта да се правдам. Они који ме познају знају моју везу са репрезентацијом и људима у њој. Не пада ми на памет да сада некоме објашњавам да нисам у Америци на одмору, већ на терапијама. Рекао сам већ давне 2009, а могу и сада да поновоим – мени је репрезентација дала много више, него ја њој“, закључио је Немања Бјелица.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here