Насловна Друштво Бивши радници Рудника боксита: Даноноћни протести док не добију рјешења

Бивши радници Рудника боксита: Даноноћни протести док не добију рјешења

0
ПОДИЈЕЛИ

Група бивших рудара никшићких Рудника боксита, који траже рјешења о трајним пензијама, даноноћно ће блокирати одвоз и увоз руде у Сектору транспорта у никшићком насељу Грачаница, преноси Мина.

Ријеч је о око 540 радника којима је за повезивање стажа из 2009. и 2010. године неопходно обезбиједити 1,35 милиона еура.

Представник бивших радника Боксита, Мујо Муратовић, казао је да су на даноноћни протест приморани након бројних окупљања и обећања надлежних да ће новац бити уплаћен чим буде завршена сва неопходна документација.

„Сва документација је у потпуности припремљена прошле седмице, а надлежни су били обећали да ће чим се то заврши новац за исплату бити обезбијеђен у року од седам дана. Од тог обећања није било ништа, па ћемо даноноћно протестовати, све док новац не буде уплаћен Фонд пензијско-инвалидског осигурања (ПИО)“, рекао је Муратовић.

Некадашњи радници Боксита су као технолошки вишак напустили предузеће током 2009. и 2010. године уз понуђени социјални програм, али због неповезаног стажа, од шест мјесеци до највише двије године, имају само рјешења о привременим пензијама.

 

Рудари су захтијевајући да раде протестовали два пута у јами и управној згради Боксита 2009. и 2010. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here