Насловна Друштво Бивши радници „Марка Радовића“ подносе кривичну пријаву против ССЦГ-а

Бивши радници „Марка Радовића“ подносе кривичну пријаву против ССЦГ-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Бивши запослени предузећа „Марко Радовић“ поднијеће кривичну пријаву против Савеза синдиката ССЦГ због нестанка 250 хиљада еура, које су биле намијењене за њихове отпремнине.

Бивши запослени су навели да је 250 хиљада за њихова потраживања обезбиједила Влада, а 500 хиљада компанија „Челебић“, која је купила њихову имовину, пише Дан.

Међутим, радници су од тог новца добили само 500 хиљада.

Новац је радницима исплаћен преко ССЦГ.

„Очекујемо да се коначно испитају околности усљед којих је нестало око 250 хиљада еура, које су биле намијењене радницима. Власник компаније „Челебић“, Томислав Челебић, јавно је казао да је дао пола милиона еура и тиме измирио обавезе према радницима. Међутим Влада је, сходно одлуци из 2008. године, издвојила за нас 250 хиљада, што је укупно 750 хиљада. Ми смо од те суме преко ССЦГ добили 500 хиљада“, поручили су радници.

Они тврде да нико до данас не зна гдје је нестало 250 хиљада еура и да очекују да то тужилаштво испита.

Радници „Марка Радовића“, како тврди њихов представник, Ристо Зечевић, апелују на Врховно државно тужилаштво, да реагује по кривичној пријави коју су поднијели против бившег директора Фонда рада, Кемала Ђечевића, због, како тврде, сумње на злоупотребу службеног положаја.

Радници тврде да је Ђечевић селективно исплатио отпремнине, па су прије радника, који су рјешење о отпремнинама добили 2008. године, отпремнине преко Фонда рада добијали и они радници који су рјешења добијали 2012. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here