Насловна Друштво Бивши радници Кошуте траже саслушања Јованића, Богдановића и Станковића

Бивши радници Кошуте траже саслушања Јованића, Богдановића и Станковића

0
ПОДИЈЕЛИ

Бивши радници Индустрије модне обуће Кошута, упутили су данас иницијативу за хитно сазивање сједнице скупштинског Одбора за антикорупцију на којој би се размотрила одговорност за, како тврде, непоступање у раду државних органа у случају отуђења и уништења имовине фабрике.

BOGDANOVIC

У саопштењу бивших радника наводи се да се иницијативом тражи разматрање актуелног стања у том цетињском предузећу имајући у виду да Одбор за антикорупцију надгледа и анализира рад државних органа, институција и организација у борби против корупције и организованог криминала и разматра питања која се тичу саме корупције и организованог криминала.

Бивши радници Кошуте траже да Одбор за антикорупцију у дневни ред прве наредне сједнице уврсти хитно контролно саслушање предсједника Привредног суда, Блажа Јованића, због неприбављања комплетних информација о имовини предузећа, чиме је, како су објаснили, евидентно онемогућено утврђивање правног стања имовине прије и након увођења стечајног поступка.

“Иницијативом тражимо и контролно саслушање градоначелника Цетиња, Александра Богдановића, из разлога што није предузео адекватне мјере у циљу заштите имовине Кошуте, а био је у обавези”, наводи се у саопштењу.

Бивши радници траже и контролно саслушање врховног државног тужиоца, Ивице Станковића, јер није спровео истрагу о цјелокупном стечајном поступку у фабрици, који је, како тврде, вођен на благо речено назаконит начин.

Тражимо и хитно и неодложно саслушање особа за које основано сматрамо да су у великом дијелу, својим незаконитим поступцима допринијели девастирању фабрике, а то су стечајни управник Зоран Вулевић, стечајни судија Томислав Новељић, који су директно допринијели незаконитој распродаји и уништењу имовине фабрике”, наводи се у саопштењу.

 Поред њих, како сматрају, никако се не смије заобићи да се хитно и неодложно саслушају бивши функционери Кошуте, Мила Поповић, као и синдикалац Мило Пејовић.

“Они су у фабрици искључиво радили зарад својих интереса и то искључиво наносећи штету радницима и фабрици, а плод свега тога је данашње стање фабрике”, додаје се у саопштењу.

Бивши радници захтијевају од Одбора за антикорупцију да на сједници омогући присуство представнику радника, како би штитили своје интересе и изнијели аргументе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here