Насловна Друштво Бивши радници Боксита разапели шатор испред рампе

Бивши радници Боксита разапели шатор испред рампе

0
ПОДИЈЕЛИ

Група бивших радника никшићких Рудника боксита, који траже рјешења о трајним пензијама, разапели су шатор испред рампе Сектора транспорт у насељу Грачаница гдје намјеравају да остану све док њихов захтјев не буде испуњен. Ријеч је о око 540 радника којима је за повезивање стажа из 2009. и 2010. године потребно обезбиједити 1,35 милиона еура.

„Били смо приморани да организујемо даноноћне протесте и бокаду одвоза и увоза руде јер иако је сва документација припремљена још прошле седмице новац за повезивање стажа није нам још увијек уплаћен“, казао је представник бивших радника Мујо Муратовић.

Он је подсјетио да су и прошле седмице на два сата блокирали одвоз руде и да су блокаду обуставили дајући надлежнима простор да испуне обећање и уплате новац.

„Нажалост, то се није догодило иако су рекли да ће новац бити уплаћен чим буде завршена сва неопходна документација. Протест нећемо прекидати све док не буде уплаћен новац Фонду ПИО и нама повезан радни стаж”, поручио је Муратовић у име окупљених радника.

Подсјетио је да је ријеч о радницима који су као технолошки вишак напустили предузеће током 2009. и 2010. године уз понуђени социјални програм, и који због неповезаног стажа од шест мјесеци до највише двије године, имају привремена а не трајна пензиона рјешења.

Они ће сјутра у 13 часова разговарати са предсједником Привредног суда Блажом Јованићем и надају се да ће исход разговора бити позитиван.

“Не знамо шта има ново да нам каже. Можда разговор буде трајао пет минута, а можда и дуже, али нас само интересује када ће нам стаж бити повезан. Не тражимо ништа више без само оно што је наше”, казао је Муратовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here