Насловна Политика Бисерко: Реакције у Београду су биле катастрофалне и у функцији демонизације Бошњака

Бисерко: Реакције у Београду су биле катастрофалне и у функцији демонизације Бошњака

7
ПОДИЈЕЛИ

Председница Хелсиншког одбора за људска права у Србији Соња Бисерко изјавила је данас да је српски премијер Александар Вучић једини коректно реаговао на инцидент у Поточарима и да напад на Вучића највише штети самој Сребреници, породицама жртава и жртвама уопште.

sonja-biserko

Председница Хелсиншког одбора за људска права у Србији је указала да је са тачке гледишта међународних представника, одлука Вучића да присуствује комеморацији у Поточарима доживљена као акт храбрости.

Бисерко је оценила да је читава игра око резолуције „раскринкала и Србију и Русију„, да је реч о непризнавању пресуда највиших правних органа УН које је подривање међународног система и да се Србија олако упустила у ту игру, што ће имати далекосежне последица за њено приближавање ЕУ.

Несмотрено је допустила да је Русија инструментализује за своје интересе„, рекла је Бисерко.

Бисерко је указала да је један од кључних критеријума за приближавање ЕУ регионална сарадња, што није могуће уколико Србија сама не направи свој ратни биланс, а да је тенденција у Србији да се говори само о српским жртвама. Она је оценила да је „овај инцидент раскринкао стање у региону“ и „лажне оцене о регионалној сарадњи“ и да регионална сарадња у последње три године стагнира и назадује.

Вучић је дао коректну изјаву након повратка у Београд. Међутим, све остале реакције у Београду су биле катастрофалне и у функцији демонизације Бошњака„, сматра Бисерко.

На питање о подршци Вучићу ЕУ и САД, које су усвојиле резолуције о осуди геноцида у Сребреници и њихов став да Србија треба да се суочи са том чињеницом, Бисерко је одговорила да тај став није у контрадикцији, али да је нагласак на томе да се десио геноцид у Сребреници, да Србија то мора признати и да се од тога неће одустати.

Извор: Srbijadanas.com

7 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Do kada će ovakvi tipovi da truju Srbiju? Neka odgovori na pitanja: Da li su joj roditelji u toku II Sv.R bili u ustaškim jedinicama? Da li joj je brat poginuo u ZNG 1991.g? Da li se sveti Srbiji zbog toga?

  2. 0
    0

    Кучак монтенегрински и кучка београдско-усташка се одмах нањуше, тако овај Владан и она лудача Бисерко.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here