Насловна Друштво Бингулац положио вијенац ослободиоцима Будве из Првог свјетског рата

Бингулац положио вијенац ослободиоцима Будве из Првог свјетског рата

2
ПОДИЈЕЛИ

zoran-bingulac_660x330Амбасадор Србије у Црној Гори, Зоран Бингулац, положио је данас вијенац на спомен плочу ослободиоцима Будве, на улазу у Стари град, поводом Дана примирја у Првом свјетском рату, преноси Мина.

Полагању вијенца присуствовали су предсједник Општине Будва Лазар Рађеновић и генерални конзул Србије у Црној Гори Марина Јовићевић.

Бингулац је навео да је данас дан примирја и побједе у Првом свјетском рату и да је то повод полагања вијенца у Будви.

Бингулац је рекао да је Црна Гора и Србија имају изванредне односе.

,,То даје основа за нашу сарадњу која је почела од посјете педсједника Србије, Томислава Николића Црној Гори, а завршиће се посјетом премијера Црне Горе Мила Ђукановића Београду, почетком децембра“, навео је он.

Бингулац је казао да не постоје двије ближе државе у свијету.

На питање како коментарише оцјене из Социјладемократске партије (СДП) да је полагање вијенца у Будви провокација и недипломатско понашање, Бингулац је казао, да није детаљно упознат о томе, а да је повод његовог полагања вијенца Дан примирја у Првом свјетском рату.

,,Драго ми је што сам могао да положим вијенац на овом мјесту у Будви“, казао је Бингулац.

Рађеновић је рекао да је посјета амбасадора Србије Будви званична, додајући да је са Бингулцем разговарао о свим аспектима добре сарадње коју темеље владе двије земље.

Рађеновић је рекао да је задовољан са порукама Бингулца и ставовима, који, како је навео, обећавају да Будва може конкурисати на још бољи имиџ туристичке дестинације у Србији, као једном од главних емитивних тржишта.

,,Ка том циљу потребна је и помоћ амбасаде Србије у Подгорици“, казао је Рађеновић.

Упитан да ли његово приисусто на полагају вијенца Бингулца Будви, значи неслагање са ставом коалиционих патнера из СДП-а, Рађеновић је казао, да је је као добар домаћин имао потребу да испоштује Амбасаду Србије и њеног представника, и да са њим присуствује, јер сматра да је Будва слободан и отворен гад за све.

,,Са великом пажњом прочитао ставове СДП-а, као што знам да постоје и ставови других партија и сматрам да је и мој долазак потпуно нормалан, како бих као добар домаћин испоштовао вољу једне од важних земаља са којом Црна Гора сарађује и треба да сарађује, а такав гест, или чин, само потврђује намјеру Будве да буде широк, отворен и слободан град“, закључио је Рађеновић.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here