Насловна Насловна Билборд за Нестеренка: Даље руке од нас и срећан ти пут!

Билборд за Нестеренка: Даље руке од нас и срећан ти пут!

12
ПОДИЈЕЛИ

Поздрав одлазећем амбасадору Руске федерације Андреју Нестеренку, дошао је и на неуобичајен начин од, за сада анонимног, наручиоца билборда који је данас освануо у Подгорици. 

Bilbord Nesterenko

На бијелој позадини билборда стоји уочљив текст на руском језику:

Поштовани господине Нестеренко, Хвала вам на препорукама за чланство у НАТО. Поручујемо вам: даље руке од нас. Предлажемо да се одморите на нашим обалама и срећан вам пут“

На билборду стоји још и „јул 2015.“ а као потписник „Суверена Црна Гора“.

Ово није први пут да анонимни потписник билбордима упућује  поруку грађанима Руске федерације. Подсјетимо на случај срамних билборда, који је носио сличан потпис „Црногорске патриоте„, када су се појавили у Подгорици и брзо били уклоњени, пошто су постали мета љутих грађана Главног града.

Antiruski bilbord u PG

На једном од њих немаштовити приређивач је поручио кроз комбинацију слика и ријечи: „Боље банана у руци, него руска чизма за вратом„.

nato bilbord 1

 „Црногорске патриоте“ су на другом билборду, краћом  ретроспективом приватизације, закључили да нам „Руси никада нијесу били пријатељи„.

Сви медији у региону и Русији су пренијели ову поруку, згражавајући се над степеном ријешености „анонимног“ постављача, да утиче на погоршање односа са Руском федерацијом.

Као најбољи одговор, појавили су се плакати Мировног покрета „Не у рат-не у НАТО„, који је у посебној форми добио чак и замјеник главнокомандујућег НАТО савеза, приликом гостовања Црној Гори.

poster-majmuni

 

Биће занимљиво пропратити реакције јавности овог пута, што ће свакако зависити и од правог утиска који је одлазећи амбасадор Руске федерације оставио у Црној Гори и међу њеним грађанима.

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Najače je ovo na pakatu „Suverena Crna Gora“ a ne pitaju se ni sa svojim gaćama, još im se ne zove Crna Gora nego Montenegro. Kakvi jadni ljudi.

 2. 0
  0

  Štucaće se NATO promoterima za Nasterenkom.Čovjek se živ nije čuo e kako će ići sa novim ambasadorom ruske federacije vidjećemo.Mislim da Rusi ne šalju tako važnog čovjeka da bi mirno gledao kako NATO „usisava“ Crnu goru.

 3. 0
  0

  Ipak je „suverena Cernogorija“ najbolje od svega! Crna Gora nema ni traga od suverenosti. Ona jedino „trenira“ suverenost prema Srbiji. Svo zamesateljsvto oko NATO-a je samo zbog toga.

 4. 0
  0

  Господо немојте да ови вјештачку творевину називамо часним именом Црна Гора већ искључиво Montenegro.

 5. 0
  0

  Руски Знамо да ово није написано од стране људи из Црне Горе. Написано је да нам се копилад хоће посорилис. Да је паметан! Нека љубави! Ми христианами!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here