Насловна Политика Бил Клинтон: Да је Вучић дошао касније, напад се не би догодио!?

Бил Клинтон: Да је Вучић дошао касније, напад се не би догодио!?

2
ПОДИЈЕЛИ

Бивши амерички предсједник Бил Клинтон изјавио је синоћ поводом напада на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима, да жали због тог инцидента, али да сматра да се то не би догодило да је Вучић дошао мало касније, након што је почела молитва или да је само ишао на комеморацију.

bil-klinton-ap_f

„Мислим да је људима ипак било драго да је био на комеморацији, али да ништа од онога што је тамо било речено ова гомила људи није чула и онда су остали у шоку кад су га видјели“, рекао је Клинтон за хрватску телевизију РТЛ.

Он је додао како ипак мисли да је градоначелник Сребренице Ћамил Дураковић направио добар потез кад је позвао Вучића да присуствује обиљежавању 20. годишњице злочина у Сребреници.

„Чули сте шта је Дураковић рекао како је остао жив прије 20 година, а вршњаци које је знао су побијени, као и чланови његове породице. Ипак, преузео је на себе ризик позивања, а премијер Вучић на себе ризик доласка. И то је неки почетак, и то је јако важан“, навео је Клинтон, који је обиљежавању у Сребреници присуствовао као лични изасланик актуелног предсједника САД-а Барака Обаме.

Он је на крају поручио да му је драго да су успјели да очувају мир, демократију и сјећање на сребреничку трагедију.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Kakav „mentol“, a uz to i patološki lažov! Ha, ha, Nikola, dobar si, sjećam se one bruke sa „Makedonijom“ koju su režim i podobni mediji pokušali sakriti!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here