Насловна Друштво Бијело Поље: Награда 3. јануар први пут без лауреата

Бијело Поље: Награда 3. јануар први пут без лауреата

1
ПОДИЈЕЛИ

Од како је установљено ово престижно општинско признање, Награда 3. јануар, ове године по први пут неће бити додијељена. То је прије седам дана одлучио жири којег је формирала Скупштина општине Бијело Поље.

Bijelo Polje

Чланови жирија Зоран Бошковић (СНП) и Момчило Делић (Нове српска демократија), у саопштењу за јавност су истакли да је рад тог тијела обиљежила демонстрација силе већине, односно представника владајуће коалиције ДПС-СДП.

„Управо они који су минулих година, мимо критеријума, у већини случајева изгласавали за лауреате политичке истомишљенике и своје рођаке, и на тај начин, на жалост, политизовали и знатно обезвриједили додјелу највећег општинског признања, сад у томе налазе ,,алиби“ за одлуку коју су донијели. Одлуку ,,да нико од предложених кандидата не заслужује награду“ донијели су, очигледно, по директиви и саопштили је на самом почетку сједнице жирија прије икакве приче о предлозима“, наводе Бошковић и Делић у саопштењу.

Они наглашавају да су чврсто бранили своје ставове да међу предложенима засигурно има оних који заслужују Награду 3. јануар.

„Према нашем мишљењу, стварни разлог за овакву одлуку већине чланова жирија је то што међу предложенима нијесу препознали своје ,,љубимце“, истомишљенике и рођаке. Оваква одлука је по нама удар на ауторитет и углед, прије свега предложених, међу којима има врсних људи и стваралаца“, наглашавају Бошковић и Делић.

Предсједник жирија за додјелу општинске награде Веселин Дробњак саопштио је да су за награду били предложени Основна школа „Ристо Ратковић“, Саладин Дино Бурџовић, Нада Павићевић, Томислав Томовић, Нина Поповић, Радомир Илић, ТВ СУН, Ранко Радовић и Благоје Вујисић.

– Одржали смо двије сједнице и након детаљних анализа, добро проучавајући све предложене кандидате и образложења за њихове резултате рада и животно дјело, гласали смо и ниједан од кандидата није добио потребну већину за добијање престижне награде, што су четири гласа од седам чланова комисије. Иначе, само је један кандидат добио два гласа, док су два кандидата добили по један глас – казао је Дробњак, наглашавајући да је при таквом резултату жирију остало само да констатује како нико од предложених кандидата није добио потребну већину.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Господо жири,да ли је могуће да Томислав Томовић није заслужио ово Ваше престижно признање?Човек који је цео свој радни век посветио заштити животне средине,нажалост ви политичари то не разумијете,заслужује то ваше „престижно признање“.Господо политичари,дајте шансу стручним и одговорним људима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here