Насловна Политика Бијела кућа: Стигло писмо са цијанидом?

Бијела кућа: Стигло писмо са цијанидом?

0
ПОДИЈЕЛИ

Бијелој кући је ове недјеље послато писмо за које су анализе показале да садржи трагове цијанида, а биће подвргнуто даљем тестирању, извијестили су амерички медији.

bijela kuca1

„Служба Бијеле куће за пријем поште је у понедјељак 16. марта добила писмо. Првобитне биолошке анализе су биле негативне, али је сљедећег дана анализа прелиминарно указала на присуство цијанида“, навео је у саопштењу за медијску кућу Си-Ен-Ен портпарол америчке Тајне службе Брајан Лири.

„Узорак је послат у другу установу ради потврде резултата“, навео је Лири, који није желио да изнесе више детаља јер је истрага још у току, пренијела је агенција АФП. Особа запослена у служби за сортирање поште, која је руковала контаминираним писмом, није претрпјела повреде нити је била изложена отровним материјама, изјавио је за Си-Ен-Ен један анонимни припадник полиције.

То је најновији у низу скандала за америчку Тајну службу, наводи АФП.

Само неколико сати раније је директор те службе Џозеф Кленси у Конгресу, гдје је позван како би објаснио инцидент у којем су два агента 4. марта у алкохолисаном стању залетјела аутомобилом у ограду Бијеле куће, признао да његови агенти често пију.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here