Насловна Друштво БиХ: Суспендован портпарол због усташког поздрава

БиХ: Суспендован портпарол због усташког поздрава

0
ПОДИЈЕЛИ

mostar

Портпарол Завода за здравствено осигурање Херцеговачко-неретванске жупаније суспендован је са тог мјеста пошто је путем друштвене мреже Фејсбук подржао колегиницу – портпаролку Министарства туризма Федерације БиХ у изношењу усташког поздрава, истим ријечима ,,За дом спремни“, преноси Танјуг.

Како саопштавају из Завода, директор Раде Бошњак је одлучио да до даљњег портпарола Далибора Равића удаљи с те функције и да му ,,ускрати могућност комуницирања с јавношћу у име завода у било којој форми и облику“, пренела је Хина.

,,За дом спремни“ није став институције

Из Завода су такође навели да иступ Равића не одражава став те институције и оградили се од његовог иступа, којим је подржао колегиницу али и хрватског фудбалера Јосипа Шимунића.

Шимунић је поршле недеље после утакмице Хрватска – Исланд у Загребу узео микрофон и повео скандирање публике усташким поздравом ,,За дом спремни“.

Потом је портпаролка Министарства туризма и животне средине ФБиХ  Мија Мартина Барбарић, проусташком поруком на Фејсбуку изразила подршку хрватском репрезентативцу Јосипу Шимунићу. И она је на свом Фејсбук-профилу написала усташки поздрав – ,,За дом спремни“.

Федерална министарка туризма и животне средине Бранка Ђурић поднијела је дисциплинску пријаву против Барбарићеве, образложивши да је починила повреду службене дужности и нагласивши да то ,,нипошто није став институције у којој је запослена, нити владе ФБиХ“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here