Насловна Друштво БиХ: Суспендован налог исламистичком часопису

БиХ: Суспендован налог исламистичком часопису

0
ПОДИЈЕЛИ

Претраживач Гугл суспендовао је рекламни налог за босанскохерцеговачки часопис радикалних исламиста САФФ, послије објаве садржаја везаних за терористичке нападе у Паризу, саопштило је уредништво тог сајта на свом веб-порталу.сајт

Часопис САФФ близак је радикалним исламистичким круговима у БиХ, пише агенција Хина Часопис САФФ близак је радикалним исламистичким круговима у БиХ.

У  обавјештењу о суспензији рекламног „АдСенс“-е налога, које је Гугл доставио уредништву САФФ-а, наведено је да је тај часопис путем своје веб странице објавио недопуштен садржај.

Ради се, како наводе из САФФ-а, о тексту који говори о хапшењу познатог француског комичара који није подржао недељник „Шарли Ебдо“, гдје су исламистички терористи направили масакр.

„Ријеч је о обичној вести о хапшењу, нема снимака насиља, увреда, пријетњи, ничега. Али, зато тај текст даје праву слику француске слободе говора“, оцијенило је уредништво САФФ-а, које тврди да је одлука Гугла цензура и показује колико „свјетски центри моћи улажу снаге да спријече ширење истине о нападу у Паризу“.

„Ово није једини притисак који САФФ трпи ових дана због објављивања истинитих информација о догађањима око напада у Паризу“, навели су из уредништва и најавили да ће наставити са својом уређивачком политиком.

Часопис САФФ, чије је сједиште у Високом код Сарајева близак је са радикалним исламистичким круговима у БиХ.

Тај часопис настао је као гласило организације Активне исламске омладине из које су се развиле радикалне исламистичке групе из чијих редова је велики број припадника отишао да се бори на страни Исламске државе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here