Насловна Друштво БиХ: Србин није крив за Сребреницу – одштета 130.000 евра

БиХ: Србин није крив за Сребреницу – одштета 130.000 евра

1
ПОДИЈЕЛИ

Суд БиХ наложио је да Александру Цветковићу буде исплаћено 255.000 конвертибилних марака (око 130.000 евра), као одштета за време проведено у притвору.

Цветковић, бивши припадник 10. диверзантског одреда Војске Републике Српске, ослобођен је оптужбе да је учествовао у злочину у Сребреници у јулу 1995, а он је, због боравка у притвору, тужио БиХ.

Према првостепеној пресуди, Цветковићу је БиХ дужна да исплати око 167.000 марака због незаконитог хапшења, а преостали део новца због изгубљене добити током боравка у притвору, откако га је 2013. Израел изручио БиХ.

Цветковићев бранилац Милош Сикираш је рекао да је оваква пресуда очекивана, иако мисли да ће се Правобранилаштво БиХ жалити, преноси Фена.

Цветковић је ухапшен у августу 2010. године у Израелу на основу међународне потернице која је расписана на захтјев БиХ јер је био осумњичен за геноцид.

Након три године поступка, правосуђе у Израелу донело је одлуку да га изручи БиХ.

Извор: Агенције

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  …“Ја, болан. Хамбар, него како?! Да те Њемци чују, смијали би се!

  -Како се тај хамбар зове на немачком?

  -Никако! У Њемачкој тога нема, а да има Њемци би и за то смислили ријеч, још ти не знаш која је то култура…“

  http://iskra.co/reporteri/goran-lazovic-na-ticjem-polju-sajkaca-medju-sljivama/

  …“Нема никакве тајне. Сећам се, учио сам у јереванској средњој школи бр. 19 која је била најбоља и најелитнија јерменска школа у престоници. Имали смо предивну учитељицу Историје средњег века. Једном је ушла у учионицу и рекла да ће причати о Косовском боју из 1389. године. Било је то 1965. године. Ми, средњошколци, наравно ништа нисмо знали о Косовском боју, нити где се Косово налази. Међутим, наша драга учитељица, које више нема, с таквим усхићењем је причала о Кнезу Лазару и његовим храбрим витезовима, да ме је по завршетку часа пут водио до Националне библиотеке Јерменије за потрагом текстова о Кнезу Лазару и косовским јунацима. И када сам сазнао ко су то Срби, схватио сам да српска историја има много додирних тачака са нашом крвавом прошлошћу. Нисам ни слутио да ће моје одушевљење и усхићење касније постати „звезда водиља“ и пратити ме на стваралачком путу….“

  http://iskra.co/reporteri/ekskluzivno-za-iskru-goran-lazovic-i-babken-simonjan-samo-srbi-mogu-da-razumeju-jermene/

  http://www.kmnovine.com/2017/07/stara-srbija.html

  …“У повратку за Приштину испраћени смо још одушевљеније од свију Добреваца и у пратњи преко 30 Арнауташа свратисмо да видимо враголиски мост и одосмо до арнауташког села Враголије, где нас Арнауташи нудише, да им бар једно вече будемо гости. Обећасмо то учинити другом приликом.

  Бајрам ме је после тога чешће посећивао, а кумом је називао и свакога онога, који из Србије дође. Он ми је казивао, како је досељен у село Добрево из села Гунцата у призренском округу, где му и сада браћа живе и где постоји српско гробље и у њему гроб његовог деде Стола, који је ту сахрањен као православни Србин и који гроб сви у његовој породици и сада зову деда Столин гроб. Стола је био отац Бајрамовом оцу Авдији…“

  Мајко зашто говоримо српским језиком ( филм ,,Нож“ )
  https://www.youtube.com/watch?v=HeJ3w45EcSU

  Цвет граната / Նռան գույնը / The Color of Pomegranate (1968) (RUS)

  https://www.youtube.com/watch?v=48xNELekxrY&t=1143s

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here