Насловна Друштво БиХ: Нови докази о злочинима над Србима

БиХ: Нови докази о злочинима над Србима

0
ПОДИЈЕЛИ

Потпредседник Федерације БиХ Мирсад Кебо рекао је да је добио нове доказе у вези са ратним злочинима над Србима који ће вероватно проширити листу оних који су одговорни за њих.

mirsad-kebo

Кебо је појаснио да су синоћ око 19.00 часова у једном граду у Федерацији БиХ његовом „поверљивом човеку“ уручени нови докази о злочинима над Србима, који ће подстаћи лидере у другим народима да се о томе не разговара као о политичкој теми, већ као о хуманој и људској.

Он је потврдио да је главном тужиоцу БиХ Горану Салиховићу доставио више од 2.000 страница докумената у вези са злочинима над Србима у Возући код Завидовића.

„Материјале сам добио од грађана који желе истину. Они указују да су неки појединци који обављају високе функције у БиХ поседовали сазнања о ратним злочинима, али их нису пријавили“, рекао је Кебо за Радио-телевизију Републике Српске (РТРС).

Кебо је нагласио да достављање ових доказа нема никакву политичку или персоналну позадину, већ је на овај начин извршио своју уставну обавезу, тако што је од Тужилаштва БиХ затражио да провери валидност доказа.

Кебо каже да се у овим документима помињу имена бившег команданта Трећег корпуса Армије РБиХ Сакиба Махмуљина и начелника Центра служби безбедности (ЦСБ) Зеница Шефика Џаферовића, који је недавно изабран за председавајућег Представничког дома Парламента БиХ.

„Тужилаштву БиХ доставио сам и фотографије тајног седишта Иранске обавештајне службе која је деловала у Зеници, у којој се налазио прислушни центар за овај дио Европе у коме су боравили ирански обавештајци, а којег су посећивали Бакир Изетбеговић, Шефик Џаферовић и други“, каже Кебо.

Кебо је позвао људе чија се имена помињу у овим доказима да размисле о моралној одговорности и да се повуку са својих политичких функција у БиХ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here