Насловна Политика БиХ: Министар поднио оставку, јер је против продаје оружја Украјини

БиХ: Министар поднио оставку, јер је против продаје оружја Украјини

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Борис Тучић поднио је оставку због продаје наоружања из БиХ Украјини, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

oruzje

Додик је навео да је разлог за оставку то што Тучић није желио да да сагласност да се прода оружје из БиХ Украјини, вођен принципом да не би требало учествовати у испоруци оружја земљи која ратује са Русијом.

Предсједник РС је казао да се на Тучића вршио огроман притисак, а да је он морално поступио и поднио оставку, коју је он као предсједник СНСД, странке која га је кандидовала, оставку прихватио.

Они који су добили власт на нивоу БиХ нека сада одлучују о томе, а ми ћемо остати принципијелно против испоруке оружја на простор гдје се ратује“, рекао је Додик и подсјетио да је „Русија јасно рекла шта мисли о тој испоруци и да за БиХ, односно РС не би било добро да у томе учествује„.

Додик је то рекао у Палати РС у Бањалуци на конференцији за новинаре, пренијели су локални медији, а тема конференције је актуелна ситуација у Републици Српској и БиХ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here