Насловна Политика Асановић: Без Лекића Демократски фронт није прави

Асановић: Без Лекића Демократски фронт није прави

3
ПОДИЈЕЛИ

Посланик Демократског фронта (ДФ) Радован Асановић напустио је тај политички савез, наводећи да ће формирати посланички клуб са колегама који су приступили “Демосу”.

вучинић

Он је казао да је, након одлуке Миодрага Лекића да напусти ДФ и формира “Демос”, Предсједништво Демократске странке јединства (ДСЈ) процијенило да су се стекли услови за функционално обједињавање опозиционих снага на новим темељима.

“Имајући у виду да је Лекићевим одласком престао да постоји изворни ДФ, наша странка ће сходно коалиционом уговору који нас препознаје као конституента споразума, формирати посланички Клуб са посланцима који су оснивачи или подржавају Демос”, казао је Асановић. Асановић, предсједник странке коју је основао покојни Зоран Жижић, трећи је посланик који је због Лекићевог одласка напустио Фронт.

Лекићевој новој странци већ се придружио Зоран Миљанић, док је замјеник предсједника Нове српске демократије (Нова) Горан Даниловић казао да више није посланик ДФ-а. Након Лекићевог одласка Фронт су напустили и шеф одборничког клуба ДФ и члан предсједништва Нове Горан Радоњић, као и одборници Славуша Чуровић и Маја Вучелић, Срђан Калинић у Бару, Луција Ђурашковић у  Будви…,.

Асановић је  казао да је ДСЈ, као конституент Фронта, доприносила изградњи јединства и угледа опозиције и тој идеји подредила све. “Сматрамо  да због већине грађана, чије су очи упрте у уједињену опозицију, треба градити будућност новог обједињавања опозиционих политичких снага. У том смислу у Демосу препознајемо  конструктивно, политички одговорно и искрено дјеловање црногорске опозиције на принципима међусобног повјерења, општег добра и јединства”, казао је он.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    За овога Асановића не знам! Али за овога нглумца Чуровића нијесам изненађен и упозорава сам да ће издат, јер ми је чоек из Народне странке прича, да је он подржа, гласање за Мугошу! то сам река, Мишу Пивљанину да упозори Радоша на то. И ево он удари нож у леђа на прву кривину и оде с дикљанима , са Лекићем и Ракчевићем. Но се надам да Горан Даниловић није полудијо, да иде са Чуровивићем и Лекићем.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here