Насловна Политика Берлускони: Овај потез је раван политичком убиству

Берлускони: Овај потез је раван политичком убиству

0
ПОДИЈЕЛИ

berluskoni

Силвио Берлускони, бивши италијански премијер и лидер партије десног центра Forca Italia, оптужио је данас своје блиске сараднике који су најавили да се неће прикључити његовој поново покренутој партији и да ће формирати нову политичку групацију да на тај начин желе да изврше његово политичко убиство, преноси Танјуг.

Ађелино Алфано, италијански министар унутрашњих послова и заменик премијера најавио је да ће ,,његова нова партија десног центра“ наставити да подржава Берлусконија, али да није могао да се договори са лидером да се прикључи поново формираној партији  која би сјутра требало да буде званично представљена.

Берлускони је на ову одлуку реаговао бијесно, рекавши на састанску своје странке у Риму да је овај потез раван политичком убиству и да подрива дух ,,коалиције умерених“, мислећи на своју групу посланика десног центра.
,,Веома је тешко бити уједињен у парламенту и на овом састанку седети за истим столом са људима који желе да политички убију лидера своје партије“, изјавио је Берлускони, не помињући Алфана по имену.

Алфано рачуна да ће 37 сенатора и 23 посланика Доњег дома италијанског парламента приступити његовој новој партији, уместо поново покренутој Берлусконијевој странци.

Њихово одбијање да се придруже Берлусконијевој партији означило је званични раскол у партији десног центра која је била део влађуће коалиције чак када је Берлускони био приморан да се повуче, због пријетњи да планира да обори владу премијера Енрика Лете.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here