Насловна Друштво Берлускони осуђен на три године затвора

Берлускони осуђен на три године затвора

2
ПОДИЈЕЛИ

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони проглашен је кривим и осуђен на три године затвора због подмићивања једног сенатора 2006. године.

berluskoni

Берлускони је на тај начин покушао да сруши тадашњу владу левог центра.

Суд на југу Италије, изрекао је Берлусконију и забрану обављања јавне функције у наредних пет година, рекао је судија у пресуди која је уживо емитована на телевизијским мрежама, пренео је Ројтерс.

Берлускони, који је четири пута био премијер Италије и који настоји да се врати на политичку сцену, демантовао је оптужбе.

Он, међутим, неће морати да служи казну због принципа застарелости који ступа на снагу касније ове године, пре почетка било каквог жалбеног поступка.

У тужби је наведено да је Берлускони 2006. платио мито Серђу де Грегорију, тадашњем сенатору из партије Италија вредности, да пређе у његову Странку слободе и тако помогне у рушењу владе левог центра која је у то време била на власти.

Медијски тајкун Берлускони био је увучен у серију судских процеса да би раније ове године, због утаје пореза, одслужио једногодишњу казну обављања друштвено-корисног рада.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here