Насловна Политика Берлин: Могуће уједињење Европе и Русије против САД

Берлин: Могуће уједињење Европе и Русије против САД

1
ПОДИЈЕЛИ

Министар иностраних послова Немачке Зигмар Габријел сматра да ће потенцијално одустајање САД од нуклеарног договора с Ираном удаљити Европу од Вашингтона и приближити је Русији и Кини.

„Одлучујући значај има то што Европа има јединствен став о овој теми. Мораћемо да кажемо Американцима да нас њихова политика у вези с иранским питањем приближава заједничком ставу с Русијом и Кином — против САД“, рекао је шеф немачке дипломатије.

Он је нагласио да ће се у случају да САД одустану од споразума о иранском нуклеарном програму безбедносна ситуација само погоршати, јер ће поново настати директна опасност од рата Израела и Ирана.

„Трагедија је у томе што ирански споразум може да се претвори у америчку унутарполитичку игру“, навео је Габријел.

Очекује се да ће Доналд Трамп данас представити велику стратегију у вези с Ираном. Амерички лидер је у више наврата рекао да не искључује могућност иступања из споразума, док остале стране саопштавају да намеравају да се придржавају услова договора.

Техеран је саопштио да ће земља одустати од споразума уколико Вашингтон први донесе такву одлуку.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Skoro osam godina si bio vodja stranke i tek sada kad si postao opozicija poceo si tako da pricas,samo ko tebi vjeruje,kada su fasisti rusili na Mjadanu Ukrainu sadasnji Predsjednik a tadasnji Ministar spoljnih poslovs Stanmajer je odmah odletio za Kijev da se rukuje sa fasitima.
    Kad su ovakvi lideri SPd starnke sa najacim i najduzim palanemtarnim stazom ne cudi sto ce ubrzo postati marginalna stranka,sva desnica u Evropi je za Rusiji sem SPD tradicionalno stranke koja je izvela priblizavanje Istoku u doba Branta Egona Bara i Smita.
    Sto bi nasi rekli „sjedi jedan ,nedovoljan ,mada je to ovdje odlicno ,dakle sjedi 5!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here