Насловна Друштво Беплер се жали Уставном суду: Да ли је законито одложити пресуду?

Беплер се жали Уставном суду: Да ли је законито одложити пресуду?

0
ПОДИЈЕЛИ

Компанија Бепплер & Јакобсон покренула је пред Уставним судом поступак како би поништила рјешење суткиње Привредног суда Наташе Секулић којим је одложена извршна пресуда о исељењу Касина Авала из њиховог хотела Авала.

HOTEL AVALA

Из ове компаније су „фрустрирани“ оваквим односом Привредног суда гдје судија у првом степену одлаже извршење пресуде коју је потврдио и Врховни суд, а „фрапантно“ је да је такву одлуку потврдило и вијеће истог суда, предвођено предсједником суда Блажом Јованићем. На одлуку овог вијећа, по покренутој жалби, чекали су дуже од три мјесеца.

“Вијестима” су саопштили да су покренули овај уставни поступак као посљедњи покушај да у оквиру црногорског система нађу заштиту за своју инвестицију и посао у Црној Гори.

Овим одлукама Касино Авала остаје у хотелу без плаћања закупа „практично на више година“.

Суткиња Привредног суда Снежана Павличић је 24. маја 2014. године донијела пресуду којом је утврдила да је раскинут уговор између власника хотела Авала, Бепплер & Јакобсон и Касино Авала и обавезала Касино да напусти луксузни простор који узурпира скоро четири године због неплаћања закупнине.

Ову пресуду је Апелациони суд потврдио 30. септембра 2014. године, а Врховни 24. фебруара 2015. Јавни извршитељ Александра Томковић Вукославчевић је на основу тога донијела рјешење о извршењу 19. јануара 2015. године и наложила Касину да напусти хотел у року од осам дана.

Међутим, задњег дана рока за исељење суткиња Наташа Секулић 30. јануара доноси решење којим одлаже извршење пресуде позивањем на судбину преосталих радника Касина и штетом коју ће Касино претрпјети због исељења.

„Да ствар буде занимљивија, судија Секулић је још навела да је потребно сачекати окончање поступка који се води између Касина са једне стране и Бепплера, Општине Будва и Будванске ривијере пред Основним судом у Котору у којем Касино покушава да докаже да је изградио дио хотела Авала. Како ће до правноснажног окончања тог спора требати да прође више година, судија Секулић је практично омогућила Касину Авала да бесплатно користи простор хотела још неколико година“, сматрају у компанији Бепплер & Јакобсон.

Суткиња Секулић је обавезала Касино да по основу јемства за штету коју ће Бепплер претрпјети неисељењем, плати 30.000 евра, што покрива мање од 10 дана закупа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here