Насловна Друштво Београд: Ухапшена М.А. из Пљеваља, могући плаћени убица и нападач на Бека

Београд: Ухапшена М.А. из Пљеваља, могући плаћени убица и нападач на Бека

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обелоданио је да је ухапшена М. А. (31), из Пљеваља, за коју се сумња да је умешана у покушај убиства бизнисмена Милана Бека, али и убиства Радојице Јоксовића. 

milan beko atentat

„Ухапшена је М.А. из Београда, 84-о годиште за коју основано сумњамо да је умешана у извршење тешких кривичних дела„, рекао је Стефановић у Дневнику ТВ Пинк.

Он је прецизирао да полиција сумња да се ДНК која је откривена на једној од чаура, поклапа са ДНК ухапшене М.А.

„Зато ћемо у наредним данима наставити, заједно са тужилаштвом, да интензивно пратимо овај случај. Надамо се да ће ово бити почетак откривања свега што се дешавало у овом случају“, рекао је Стефановић.

Он је такође похвалио рад полицајаца, за које каже да су у тешким условима дошли до овог важног открића.

Полиција је проверавала да ли је жена, чији је ДНК пронађен на месту оружаног напада на Милана Бека, иста особа која је оставила биолошки траг на експлозиву којим су убијени Радојица Јоксовић у Београду и Раде Максимовић у Шапцу.

Реч је о жени са севера Црне Горе, чији је идентитет утврђен – сазнају “Новости”.

Њен ДНК је потврђен у три кривична дела на територији Србији. У две ликвидације, али и трговини наркотицима. Полиција би, како сазнајемо, за неколико дана, после осам месеци истраге, требало да има конкретне податке, поткрепљене доказима, о тешком рањавању српског бизнисмена 14. новембра прошле године.

„На чаури метка испаљеног на Бека пронађен је, поред осталих, и тај женски ДНК„,  наводи извор “Новости”.  „Да ли је она пуцала или је била у контакту са муницијом, знаће се за неколико дана. У току је размена информација са полицијом Црне Горе, али и са колегама из једног града у Србији“.

Оно што је, међутим, потврђено јесте чињеница да је Црногорка са севера ове земље доведена у директну везу са две ликвидације почињене у Србији, али и са трговином наркотицима. Наиме, у близини Краљева заплењено је више килограма хероина, запакованог у мање пакетиће. На једном од њих пронађени су биолошки трагови из којих су касније извучени женски ДНК узорци.

Радојица Јоксовић (32), брат од стрица Небојше Јоксовића, заштићеног сведока у судском процесу против нарко-боса Дарка Шарића, убијен је 3. јула 2012. године у београдском насељу Беле воде. Усмрћен је активирањем експлозивне направе постављене испод његовог сивог “аудија А6”. У експлозији је лакше рањен Предраг Ракић, који је био на месту сувозача.

Први резултати истраге показали су да је паклена направа постављена испод седишта возача. Експлозив је активиран даљински, када је Јоксовић успорио због “лежећег полицајца”. Током увиђаја пронађени су остаци паклене направе, а анализом материјалних трагова са експлозива и џипа пронађено је неколико ДНК. Изненађење није било мало када су стручњаци саопштили да је, поред осталих, изолован и један – женски!

Milan Beko2

 

Тада се нагађало да је Јоксовић убијен због освете, односно сведочења његовог брата од стрица против најмоћнијег нарко-клана. Радојица је био преузео породичне послове, јер је Небојшу чувала полиција и имао је ограничено кретање и сусрете.

Инспектори полиције покушавали су кроз анализу тог женског ДНК да пронађу неки траг који би их одвео до наручилаца и организатора Јоксовићеве ликвидације. Изненађење није било мало када су открили да се идентични женски ДНК појављује у још једном злочину у којем је употребљен експлозив.

Неколико месеци раније, 22. априла, у експлозији бомбе постављене испод аутомобила “фолксваген туран”, у центру Шапца, тешко је рањен стари знанац шабачке полиције Раде Максимовић (33), звани Грба. Максимовић, који је осуђиван због трговине наркотицима, пребачен је у Ургентни центар у Београд, где је убрзо издахнуо.

„Сумњамо да је у овом случају направа такође, као и код Јоксовића, активирана даљински“,  наводи наш извор. „У оба случаја возило је било у покрету, односно до експлозије је дошло током вожње“.

Тајанствена дама, која је све до сада измицала полицијској потери, по свему судећи је члан јаке организоване криминалне групе. Сумња се да ова екипа тргује дрогом, експлозивима, али “ради” и наручена убиства.

Материјални трагови

Само постојање ДНК на неком доказу показује да је одређена особа била у додиру са тим материјалним трагом. У конкретним случајевима то може да укаже директну повезаност тајанствене жене са експлозивом, хероином, али и мецима.

„То је чврст доказ, када је реч о чистим ситуацијама“, објашњава саговорник „Новости“. „Када је реч о зрну или чаури треба, претходно, искључити могућност да је дошло до “загађења” узорка приликом увиђаја.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here