Насловна Насловна Београд – санаторијум за депресивне ДПС мафијаше

Београд – санаторијум за депресивне ДПС мафијаше

11
ПОДИЈЕЛИ
Београд - поглед са Калемегдана

Пише: Дражен Живковић

Београд је, вијековима, за грађане Црне Горе, представљао, не само главни град заједничке државе, већ центар свијета.

Одлазак у Београд је била круна каријере сваког књижевника, глумца, спортисте, доктора, дипломате, ученика… Деценијама су управо најпознатији љекари, глумци и спортисти које је изњедрио Београд, били са ових простора.

Није било предузећа у Београду, а да њиме није руководио неки кадар из Црне Горе. Тачно је и да су тада и људи с друге стране закона жељели да се доказу на београдском асфалту, јер ко није био познат у Београду, као и да се није бавио криминалом. Али је тада криминал ипак био нешто друго, него што је то данас.

Међутим, нажалост, времена се мијењају. Па самим тим, мијења се и Београд. Тај град је и данас, захваљујући олигархијама на власти и овдје и тамо, центар свега. А понајвише стјециште мафијаских бјегунаца. Београд је данас санаторијум за лијечење од вируса званог Интерполова црвена потјерница.

Нема битанге, лопова, преваранта и сјецикесе која уточисте није пронашла у Београду. И баш занимљиво, листом у Београд бјеже да се лијече од потјерница или неке болести, управо највећи заговорници црногорске неовисности. Они који су били најгрлатији да треба већ једном да се отргнемо испод цизме београдских политичара који имају претензије на освајање Црне Горе.

Данас је, пак, Београд центар за лијечење депресије одбјеглих политичких конвертита. И мјесто гдје се лијече шефови криминалних група. У Београду данас комплексе лијече два највећа шефа мафија са простора Црне Горе. У санаторијуму за опоравак од депресије проузроковане потјерницом Интерпола смјештени су Светозар Маровић и Игор Божовић. Један вођа будванске мафије, други шеф которске мафије. Зависност од руке правде лијече у Београду. Депресивни, са милионима у џепу, напустили су небо које није ниђе није плаво као у Црној Гори и отишли да се гуше у београдском смогу. Али смог у Београду данас има љековита дејства.

Провјерено лијечи зависност од потјернице. А некад се ишло на приморје да би се лијечиле разне болести, а данас се са приморја бјежи у Београд да се тамо лијече љуте ране зарађене од бројања украденог народног новца. Сигурним кораком, који ће многи њихови следбеници, слиједити кад правда закуца на њихова врата, санаторијум у Београду ће сигуран сам, у наредном периоду проширити своје капацитете.

У духу заједништва и добре сарадње, политичари из власти би рекли, никад бољом сарадњом у историји, треба размислити о заједничким подухватима медицинских установа двије земље. Да болница из Доброте, званично, отвори свој стационар у Београд. Кадар, руководећи, већ имају. Греота да Свето по старе дане нема неку функцију. Макар начелника санаторијума за лијечење депресије. За пацијенте не морају да брину, увелико се прича да је дијагностификован вирус у Главном одбору ДПС-а и да многи чекају на упут. Зли језици кажу да упуте потписује лично љекар специјалиста Миомир Мугоша, вођа следеће групе која ће Подгорицу замијенити Београдом. Да је вјечан Београд!

11 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   И србијанска и црногорска владајућа мафија су марионетске ( као и све балканске). Једино је разлика што србијанску мафију поставља црногорска и контролише све институције у Србији, што је Катин удар најбоље расвијетлио.

 1. 0
  0

  Лече се од депресије због издаје Косова, Србије и Русије, уосталом ниједан од њих неће добро проћи.

 2. 0
  0

  Свака част за текст..!
  Спаси се ти, Дражене, „Дана“. И, нека си.

  Има и новинара који се лијече у Бегишу. Има их и ит „Дана“. И нека се лијече, само што постадоше итајници српства, срам их било.

  Ово је шака јада, како су збориле наше бабе…!

 3. 0
  0

  географски је Београд ђе вазда и био…

  …“што се осталога тиче, сматрам да Картагину треба разорити“… заједнички усташе и комунисти на Српство, …па су комунистички добровољци ишли у Хитлерову Немачку на солидарни рад до напада на СССР, …који оно Црногорац их је водио?

  е, проблем је постао озбиљан од 44. кад су они што су ослобађали од Срба и Црну Гору „ослободили Београд“, након што су Руси Град ослободили и отишли

  +„Још не знате што сте учинили – Док чујете од вјешта Гуслара”

  … и у Србији

  +мир мученим душама

  „…митрополит Арсеније је рекао: „Какав је то црни режим који један стари митрополит, са три-четири свештеника, може срушити?!“

  Проти Луки Вујашу, секретару Митрополије, суђено је истовремено, јер није хтео да сведочи против митрополита Арсенија. У затвору су га жестоко мучили и толико пребијали да су му се ноге одузеле.

  Рушење Његошеве капеле на Ловћену, комунистичка власт је замислила као последњи ударац српству и православљу у Црној Гори“…

  +…“Смијешна је ова наша љубав.
  Грдно нам се очи сусретају,
  не могу се братски погледати,
  но крвнички и некако дивље:
  очи зборе што им вели срце…“

  http://www.kmnovine.com/2017/04/24.html

  дворска црква на Дедињу има ископане очи светаца, доцртане ножеве под грлом на фрескама, а Христ метак у челу…. партизани, који су претходно били усташе на источном фронту….

  квантитет никад није био проблем, квалитет је постао проблем, модел је унапређиван, породично, генерацијски

  +Нико Миљанић, један из низа ваљаних… нађи времена, па прочитај, лагано, од почетка

  http://www.rastko.rs/rastko/delo/15012

  +Огледало
  https://www.youtube.com/watch?v=PBey_KkAKEg

  цела SFRJ је компонована по моделу, с тим да за Србе иде антисрпски модел, self improving edition

  чика Вуксан

  https://www.youtube.com/watch?v=D0q0JVQAfdY

 4. 0
  0

  Kontrola nas mafija iz Crnogorice.Mi ,Beogradzani treba da se oslobodimo iz rukah dosljaka iz vukojebina,I opet ih porobimo kao sto su vazda bili kroz istoriju pod nasim skutama.

 5. 0
  0

  „Vesko K.“ je očito neki montenegrinski „Jozef K“, biće da je „soba za plakanje“ prije njemu potrebna,a o „Ovcama“ i njihovom besmislenom „blejnju“ je stvarno suvišno trošiti i riječ!

 6. 0
  0

  Сачувано је неколико писама Петра I Карађорђу [7] и кнезу Милошу Обреновићу. 1807. године у писму Карађорђу пише: „…сам Бог молитвами и ходатајством србских светитељеј будет нам помошчник“. [8] Иако је Петар Цетињски имао негативан став према исељавању из Црне Горе [9] , у односу на Србију нема такав став. У писму кнезу Милошу пише: „…Ако би могуће било да се неколико житеља у Вашу државу пресели… јер би они били међу својом једновјерном и једнокрвном браћом и под владенијем својега а не туђега господара…“ (1824.)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here