Насловна Политика Бела кућа припремила тајни план за поправљање односа са Русијом

Бела кућа припремила тајни план за поправљање односа са Русијом

1
ПОДИЈЕЛИ

Обамина администрација је припремила тајни план за „успостављање односа са Москвом” – објавила је америчка телевизија Фокс Њуз, позвавши се на своје изворе.

obama-keri

При том је још прецизирала: „Прича се чак да је државни секретар Џон Кери предложио Владимиру Путину сусрет без посредника. А такође: да Бела кућа жели да у тај процес укључи бившег државног секретара Хенрија Кисинџера”.

У улози експерта Фокс Њуз, бивша помоћница Џорџа Буша-млађег у време његове изборне кампање – Диди Сорвино – оценила је да од покушаја отопљавања односа са Русијом у овом периоду неће бити ништа.

Још је подвукла: „Сада је најбоље придржавати се санкција. Коначно имамо оно што функционише: цене нафте падају, а то нама иде на руку, а лоше је за Русију. То је одлично. Москва наш савезник највероватније никада неће постати. А ако нам буде бар мало помагала, или макар не буде непријатељски расположена према неким нашим иницијативама на Блиском Истоку – зар то за нас не би била идеална варијанта?”

Други експерт исте телевизије – експерт Демократске партије за изборне технологије и шеф агенције Флечер Рoули Џон Рoули – рекао је: „Зар најбољи тренутак за преговоре није моменат слабости противника? Зато узмимо у обзир ситуацију са рубљом и са руском економијом”.

         Ово је био Роулијев одговор на питање: „да ли је погодан тренутак за мирење са Русијом?”.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here