Насловна Насловна Бећковић: За свако поглавље ЕУ – хапсиће по једног Србина

Бећковић: За свако поглавље ЕУ – хапсиће по једног Србина

3
ПОДИЈЕЛИ

Хрватски лов на Србе који су наводно починили ратне злочине током деведесетих година не јењава.

Осим мајора Војске Републике Српске Ранка Џелајлије, који је ухапшен у суботу, такође по Интерполовој потјерници из Хрватске, у недјељу је лишен слободе још један Србин – Вељко Дујановић. Лисице су му стављене приликом уласку у Македонију и тако је постао 158. Србин ухапшен на основу поменуте потернице.

Академик Матија Бећковић сматра да ово није крај и да су то уцјене Хрватске због европске будућности Србије.

Он каже да очекује да ће се с хапшењима Срба по оптужницама хрватских власти наставити, а све то зарад приступања ЕУ.

Ја сам чуо да ћемо зарад отварања преговарачких поглавља 23 и 24 морати да ухапсимо и изручимо исто толико Срба. А тако ће бити и у будућности, јер ће број поглавља које треба да отворимо значити да исто толико наших људи мора да буде ухапшено и изручено. Хрвати постављају услове, они су главни за та поглавља и надам се да ће се строго држати бројева“, ироничан је Бећковић.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Zar je stvarno to cijena koju Srbija zeli da plati? Da bi dobili sto? Par privilegija za politicare? Trguju sa zivim ljudima, i sa obrazom, ponizavaju se gorem od sebe, daju da ih ucjenjuje onaj koji ne priznaje Jasenovac.

  2. 0
    0

    Nemojte zamjerati Hrvatima što negiraju Jasenovac, pa čitava „drugosrbijanska elita“ u Beogradu radi to isto, istovremeno „fabrikujući“ genocide Nediću za Drugi svjetski rat, a Miloševiću, Karadžiću i Mladiću za ovaj poslednji!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here