Насловна Политика Бечић са Кошевојем: Сарадња у области културе, медицине, спорта, туризма

Бечић са Кошевојем: Сарадња у области културе, медицине, спорта, туризма

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Демократске Црне Горе, мр Алекса Бечић разговарао је са Александром Кошевојем, представником Федералне агенције за питања заједнице независних држава, сународника који живе у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу.becic

Бечић и  Кошевој размијенили су мишљења о сарадњи у области културе, медицине, образовања, спорта и туризма посебно истичући значај размјене искустава и оплемењивања знања из поменутих области.

Заједнички је оцијењено да Црна Гора располаже са значајним бројем образованих младих кадрова којима је неопходно омогућити усавршавање и стицање нових знања размјеном искустава и ван граница наше државе.

С тим у вези саговорници су договорили конкретне облике сарадње у циљу афирмације младих и стручних кадрова из различитих области.

Бечић и Кошевој су констатовали да наша држава има изузетне природне потенцијале за развој спортског туризма, те да у том правцу треба радити на изградњи неопходне инфраструктуре која ће омогућити да овај вид туризма заживи и обезбиједи значајне економске бенефите на југу током зимских, а на сјеверу током љетњих мјесеци.

Саговорници су закључили да овакав облик сарадње и комуникације треба наставити и развијати у будућности у циљу унапрјеђења знања и искустава из свих области које су значајне за Црну Гору и њене грађане.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here