Насловна Политика Бечић са Копривицом: Последњи моменат за изборно законодавство

Бечић са Копривицом: Последњи моменат за изборно законодавство

27
ПОДИЈЕЛИ

Данас су се у сједишту Демократске Црне Горе разговарали предсједник Демократа мр Алекса Бечић и извршни директор Центра за демократску транзицију, Драган Копривица.Koprivicaaleksa

Бечић и Копривица су размијенили мишељење о (не)имплементацији изборног законодавства и активностима које је хитно потребно предузети у циљу поштовања закона и стварања иоле демократских услова за одржавање избора.

Оцијенили су да је несхватљиво да бројни чиниоци друштвено-политичког живота у земљи која тежи уласку у ЕУ морају да улажу оволике напоре да би омогућили поштовање императивних законских норми које је сетом изборних закона донијела Скупштина Црне Горе, као највиши законодавни, односно представнички дом грађана. Посебно је забрињавајућа чињеница да надлежни органи још увијек нијесу упознали јавност када ће назначене обавезе бити испуњене, а предсједник Бечић и директор Копривица подсјетили су је да је законски рок за исто био 01. новембар 2014. године.

Саговорници су се сагласи да је последњи моменат за хитно предузимање конкретних и одлучних активности на имплементацији изборног законодавства, и то не само због тога што основи демократије налажу потребу поштовања закона које усваја Парламент, већ и зато што бројне турбуленције на политичкој сцени јасно указују на могућност и пријевремених избора како на државном, тако и на локалном нивоу, што би довело до хаотичне ситуације и паралисања система.

Бечић и Копривица су анализирали читав низ појединости у сету изборних закона који нијесу имплементирани, оцјењујући да вишемјесечни рад на успоставлајну рјешења која су дефинисана усвајањем сета закона дефинитивно из практичног угла у овом тренутку не даје могућност за смањење злоупотреба у изборним процесима, због којих се и радило на усвајању изборног законодавства.

Закључили су да Скупштина мора искористити своје контролне механизме и у сарадњи са органима извршне власти хитно рјешавати предметна питања јер је доследна примјена закона у пуном капацитету предуслов за успјешне и законите изборе, легитимност власти и стицање повјерења грађана у изборни процес.

27 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Bečiću, nijesi valjda baš toliko nepismen da misliš da ce ti režimski CDT obezbijediti fer uslove na izborima. Za te uslove se opozicija mora sama izboriti i to samo protestima

 1. 0
  0

  Aleksu sam gledao lično gdje sjedi sa Milom.Znace on gdje i treba da ga je sramota što vara ovaj narod jer čim pomogne dps-u oni će nagraditi tu đečurliju i eto ti sudbine crnogorskog naroda.

 2. 0
  0

  Neka ovaj malecki od metar i 60 objasni zbog cega je i na koji nacin dobio pare od DPSa i sta treba da uradi da povjerenje i novac opravda

 3. 0
  0

  Bježi Aleksa sa tom đečinom. Koliko ti je tamo ozbiljnih ljudi?NIKO! Koliko ih je završilo fakultet?Na vrijeme je narod progledao,a i imaš krtica u sopstvenim redovima pa nezadovoljni se žale po narodu.

 4. 0
  0

  amo vi lazite o becicu, a i neki iz df-a nasi to rade, njemu popularnost raste… gledao zadnje istrazivanje o licnostima, najpopularniji je opozicioni političar, narod mu vjeru a mala je crna gora pa vjerovatno i sa pravom je tako ako cemo pravo…

 5. 0
  0

  Nedaj se Acko! Nedaj se grudo snijega! Nek te taj gospodin sa lijeve strane prifati da ne klecne ti ta stolica pod noge.E sto cine nesoji, zezaju te za visinu, a ti se nemoj sekirati vec nek ti Boki metne uvijek onu malu drvenu stolu i nece se vidjet na slike, a nek te slikaju do pojasa.

 6. 0
  0

  Sto su se prepali opozicionari naseg Alekse pa pisu. Ne brinite, porasce i nas Aleksa za koju godinu, ako bog da, i nadje se lijek.

 7. 0
  0

  A sto radi SNP-ovska SČ. Totalno je opravdala najpoznatiju skracenicu u Crnoj Gori. Sad kad joj je otisao Pedja nema preko cega napredovati.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here