Насловна Политика Бечић са амбасадором Палестине: Ускоро ће бити јасна разлика између погубне политике...

Бечић са амбасадором Палестине: Ускоро ће бити јасна разлика између погубне политике ДПС-а и модерног концепта владања

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Демократске Црне Горе, Алекса Бечић, примио је у радну посјету амбасадора Палестине у Црној Гори, Њ. Е. Рабија Алхантоулија. Састанку, на којем је разматрана укупна политичка ситуација, како на унутрашњем, тако и на међународном плану, присуствовао је и генерални секретар Демократа, Борис Богдановић, саопштено је данас из ове партије.

У срдачном разговору, предсједник Демократа, пожелио је амбасадору Палестине у Црној Гори добродошлицу и упознао га са тренутном политичком ситуацијом у земљи, али и значајном улогом коју Демократе имају на политичкој позорници, а коју су стекле изванредним резултатом на претходно одржаним парламентарним изборима.

„Поменути резултат плод је покретачке енергије и ентузијазма младих људи који су на својим леђима изнијели идеју ‘Побједе, а не подјеле’, која је била супериорна у односу на све остале политичке понуде, што су грађани и препознали и подржали,“ нагласили су из Демократске Црне Горе.

Амбасадор Алхантоули се захвалио господину Бечићу на пријему и изразио заинтересованост за побољшање сарадње између двију држава у свим компонентама грађанског друштва, као што су политичке партије, невладине организације, итд.

Амбасадор Алхантоули је упознао предсједника Демократа са најновијим дешавањима у Палестини, и непрекидном патњом палестинског народа усљед израелске војне окупације која траје већ 50 година. Он је нагласио да међународна заједница мора да интервенише у вези са израелским злочинима и кршењима међународног права, укључујући изградњу нелегалних насеља на територији Палестине која представља главну препреку за постизање праведног мира заснованог на рјешењу о двије државе – Израела и Палестине.

Амбасадор Алхантоули је додао да се Држава Палестина труди да анимира све државе да преузму одговорност у имплементацији резолуција Уједињених нација и да помогну да се оконча израелска окупација на миран начин.

Бечић је високог госта упознао са чињеницом да посланици Демократа, заједно са колегама из опозиције, бојкотују Парламент, због свих дешавања прије и у току самог изборног дана, што је мјера која је дала до сада највеће резултате у притиску на владајућу гарнитуру.

„Ово из разлога што је бојкот Парламента нешто што грађани који су нас гласали очекују од нас, јер Демократе сигурно ниједан глас нису добиле за симулацију демократије, а присуство у Парламенту чија је математичка већина на климавим ногама не би представљало ништа друго до то,“ казао је Бечић.

Bečić

Предсједник Демократа је амбасадору Палестине поновио чврст став да се Демократе неће вратити у Парламент све док се не расвијетле тзв. терористички напади на дан избора и док не добију датум одржавања нових избора, који не би био даљи од датума одржавања предсједничких избора.

Бечић је амбасадора Палестине упознао са катастрофалном економском ситуацијом у Црној Гори са огромним пореским дугом, од 720 милиона еура, од којих је у овој години наплативо свега 12 милиона са ненормално високим спољно трговинским дефицитом гдје је увоз шест пута већи од извоза и са чињеницом да политичка елита на власти, заробивши све институције, коруптивним методама стиче огромни профит.

Предсједник Демократа и амбасадор сагласили су се да је потребно на виши ниво дићи економску, културну и сваку другу сарадњу између двије земље. Нарочито су примијетили да је неопходан напредак у размјени туриста, а што би било на корист и Црне Горе и Палестине као малих држава. Ипак, двојица саговорника сагласили су се да се развој једне државе не смије заснивати само на туризму. Стога, примијетили су да је неопходно унаприједити билатералну сарадњу на свим пољима у оквиру чега је потребно да се учврсте везе између општина у Црној Гори и оних у Палестини.

Амбасадор Алхантоули је рекао да упркос свим тешкоћама кроз које пролази, палестински народ и друштво имају велики економски и културни потенцијал и пуно тога за подијелити са Црном Гором и њеним грађанима.

Предсједник Демократа, у разговору са амбасадором Алхантоулијем, поновио је свој ранији став да Црна Гора не може ући у Европску унију док не дође до смјене власти, која се у Црној Гори никада није десила на слободним изборима.

Предсједник Демократа је уваженом госту изнио своје убјеђење да ће грађани у скором периоду моћи да виде разлику између досадашње погубне политике ДПС-а, на једној страни, и нашег модерног концепта владања, у чијем средишту се налази управо интерес грађанина, већ на примјеру Будве и Котора.

Амбасадор Државе Палестине у Црној Гори, Њ. Е. Рабии Алхантоули истакао је важност појаве демократских снага које се базирају на политици за будућност, као што су Демократе. Амбасадор је додао да се нада да ће све политичке партије наћи начин да служе грађанима Црне Горе и да очувају лијепу државу Црну Гору.

Он је подијелио став са предсједником Демократа да је младост и нова енергија нешто што ће представљати основ за унапређење билатералних односа између двије земље – дипломатских, економских, културних и других.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here