Насловна Политика Бечић писао Катнићу и Станковићу: Xоћете ли да помогнете да вратимо отето...

Бечић писао Катнићу и Станковићу: Xоћете ли да помогнете да вратимо отето држави и грађанима или ћете да подстичете отимање.

3
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Демократа Алекса Бечић упутио је отворено писмо врховном државном тужиоцу Ивици Станковић у специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу у коме их пита шта је са свим случајевима које су у претходних годину и по дана процесуирале Демократе.

Отворено писмо преносимо у цјелости:

“Демократска Црна Гора процесуирала је Врховном и Специјалном државном тужилаштву бројне случајеве у претходних годину и по дана, односно од тренутка када смо основани.

Започели смо у јулу прошле године са случајем “Базар”, наставили у септембру 2015. године случајевима “Делта” и “Царине”, да би у години која је на измаку процесуирали случајеве “Лименка”, “Домен.ме” и “Вериге”.

Слободан сам био издвојити поменуте, али смо веома активно на јавној сцени указивали и на бројне друге случајеве пљачке црногорских грађана. За све поменуте случајеве доставили смо вам цјеловиту документацију са обиљем доказа које недвосмислено указује да је дјеловањем јавних функционера и група привилегиваних појединаца блиских врху власти, дошло до пљачке црногорских грађана за десетине милиона евра.

У јуну ове године обавијестио сам црногорску јавност да је веома индикативно да и поред значајног протека времена немамо повратних информација тужилаштва о судбини ових случајева. Предвидио сам тада да се ништа неће промијенити ни у наредних пар мјесеци, односно изразио сумњу да су у сусрет изборима ови процеси замрзнути зато што трпите притиске из политичког и криминланог естаблишмента, односно Демократске партије социјалиста. Нажалост, очито да сам био у праву. Мјесеци и године пролазе, а фаза извиђаја никако да се заврши. Ни у овим, а ни у десетинама других случајева. Занимљиво да извиђаји најдуже трају тамо гдје су у главним улогама људи из врха Демократске партије социјалиста, њихови партнери, другови и кумови.

Уважавајући да тренутно радите на случају “државног удара”, слободан сам вас упитати: шта је са овим другим ударима, ударима на џеп грађана Црне Горе? Шта кажу вјештаци, стручњаци и свједоци сарадници? Како ту иде одбрана државних интереса?

Шта кажу извиђајне радње? Је ли “државни удар” или “одбрана државе” када премијер чашћава брата 10,5 милиона евра наших пара у случају “Лименка”? Када њихови другови и општина заједно граде, али лоповски дијеле изграђено, као у случају “Базар”? Када се јавне лицитације поништавају, купопродајне цијене топе, а ДУП-ови мијењају када одговара њима, а не држави, као у случају “Царине” и “Дувански”? Када милиони комуналних накнада умјесто држави иду тајкунским инвеститорима и њиховим помагачима, као у случају “Делта” и “Базар”? Када се гради на културно-историјском наслеђу, тамо гдје нијесу то радили ни окупатори, супротно мишљењу струке, као у случају “Вериге”? Када држава прода хотеле Црна Гора, Љубовић и камп на Златици њиховим “пријатељима” за 4,6 милиона, а купи онда од њих само камп за 8,4 милиона? Када приходи од националног блага, односно нафтне бушотине зване “домен.ме” иду њима, а не свим грађанима? Када 200 милиона палих гаранција њиховим партнерима плате грађани, а не они?

Јесу ли ово удари на државу или одбрана државе од стране врха ДПС-а, њихових другова и партнера? Чекамо одговор.

Кажите, коначно, господо, хоћете ли да помогнете да вратимо отето држави и грађанима или ћете да подстичете отимање. Ово је подривање државе. Ово су напади на државу и њену будућност. Много је времена прошло. Тренутак је да одговорите на ова питања. Поштено је рећи и ако не смијете отворити ова питања. Поштено је и уступити мјесто другима. Ћутање је више неодрживо. Ћутање нас је овдје довело”, навео је Бечић.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Becicu hocete li se vracati u parlament hocete li organizovati proteste to vi nama recite pustite demagogiju i stancovanje saopstenja svaki dan.

 2. 0
  0

  To je sustina svega…Katnic Stankovic ..izvidjaju.. i Beranske pljacke i zloupotrebe evo vec 2 god…vi ste rezimski ljudi i niko vas vise ne vjeruje …sram vas bilo imate li ikakve savjesti i ljudskosti , ne mora se biti niciji poslusnik& to je stvar izbora, a vas je sraman i jadan …neminonovno .doci ce drugi posle vas pa ce vam bruka opstrukcije biti javno otkrivena

 3. 0
  0

  Sve i da hoce, ne mogu da vrate!
  U mjedjuvrjemenu, procerdano!
  … Da samo ne bude da moramo jos i da doplatimo sto je fukara prokockala!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here