Насловна Политика Бечић: Опозиционог кандидата одредити на основу рејтинга

Бечић: Опозиционог кандидата одредити на основу рејтинга

13
ПОДИЈЕЛИ

Опозиционог кандидата за предсједника могу предложити само они који до сада нијесу изгубили на десетине избора, а прије одлуке треба провјерити рејтинг кандидата, казао је предсједник Демократске Црне Горе Алекса Бечић.

Он је подсјетио да је опозиција 2013. године стала иза кандидатуре тадашњег лидера Демократског фронта Миодрага Лекића, јер је процијенила да има највеће шансе.

Неколико политичких субјеката најавило је да ће имати свог кандидата за предсједника. То је потпуно легитимна одлука, вјероватно базирана на чињеници да успјех опозиције не зависи од броја колона у којима ће наступити. Успјех на изборима зависи искључиво од снаге политичког субјекта, популарности лидера који га предводи, повјерења бирача, изборне и комуникационе стратегије, партијске инфраструктуре. Из тога произилази јасна порука да кандидата могу предложити само они који до сада нијесу изгубили на десетине изборних процеса”, казао је Бечић у разговору за „Вијести” истичући да се кандидат за предсједника увијек одређивао на основу рејтинга.

“Подсјетићу на 2013. годину када је опозиција имала страначког кандидата на предсједничким изборима, који је био најпопуларнији међу лидерима опозиционих партија. Зато је Лекић, тадашњи шеф ДФ-а, са пуним правом истакао кандидатуру и оставио могућност да га подржи ко буде желио. Зашто је некима тада одговарало да кандидат буде партијски лидер који има највеће повјерење, а данас бјеже од тог принципа главом без обзира, јасно је свима. Зато што реметимо деценијске намјештене или полунамјештене утакмице”, казао је Бечић.

13 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nikakav rejting. Samo jedan princip: da onaj ko je više puta gubio izbore ili što je još gore više puta bio pokraden prepusti mjesto nekome ko zna da pobjeđuje i da se bori protiv kradljivaca. Dosta je vječitih gubitnika.

 2. 0
  0

  vanstranački kandidat je jedini garantovani uspjeh . Lično ja , i moja porodica, ne može glasati Bečića jer mu je sve jednako pa tako Mitroplija crnogorsko-primorska mu nema razlike sa Miraševom organizacijom . to kod nas ne može nikada proći . i tačka

 3. 0
  0

  „Браво“ Бечки! Режимском рејтингу додати још и најсвјежије – пенсовано мишленије америчке амбасадорице.
  Погађате ко би био кандидат!

 4. 0
  0

  A da ti mozda nećeš? Da te ponudimo,da te zamolimo?
  Šta si to do sada radio? Ðe?
  I ti si gubio izbore,bio si kopirant u SNPu,desetinu izbora si izgubio.
  I šta si sad? Napravio novu partiju i ti si kao novi,rođeni,Bogom dani? Kao Milo i kao Vučić. Nećemo,vala pripravnika za predsjednika,pa kad bi se s kokotima oralo.

 5. 0
  0

  Ја би лично подржао Марка Милачића а ако Бечић буде кандидат онда нећу да гласам.

 6. 0
  0

  nikko ne spominje Bulatovića samo ti. e vala su i oni dosadili ka Đukanderići a ogazdili samo u PG kao na đedovini u sve biznise. dobijam alergiju od njih

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here