Насловна Издвојено Бечић: Јединство опозиције важније од НАТО-а

Бечић: Јединство опозиције важније од НАТО-а

5
ПОДИЈЕЛИ

Опозиција мора јединствено истрајати на захтјевима који су јасни и око којих нема трговине и зато додатно охрабрује изјава посланика Грађанског покрета УРА Дритана Абазовића да неће прекинути бојкот ни због НАТО-а, казао је у разговору за ,Дан“ лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић.

Како је навео, „протекли парламентарни избори су, између осталог, показали да није суштина успјеха опозиције у начину наступа, већ управо у томе да ли се уважавамо, поштујемо и договарамо како до успјеха”.

Иако смо наступили у четири колоне на протеклим изборима, иако су избори одржани у антидемократским условима, опозиција је успјела да оствари рекордних 180.000 гласова, односно тридесетак хиљада више него на протеклим државним изборима. Опозиција и у години која је пред нама мора јединствено истрајати на захтјевима који су јасни и око којих нема трговине. Зато додатно охрабрује изјава мог пријатеља и колеге Дритана Абазовића да неће прекинути бојкот ни због НАТО-а. Заиста, нема тог питања и партијског интереса који је пречи од потребе да сачувамо оптималан степен јединства опозиције, који је очито врло ефиксан и дјелотворан притисак на недемократску и нелегитимну власт”,  оцијенио је Бечић.

Како је додао, то је најснажнија порука европској и свјетској јавности о стању у земљи у којој никада власт није смијењена на изборима, у којој се избори одржавају заједно са покушајима „терористичких напада , у којој цвјетају криминал и корупција, пљачкају се садашње, а задужују будуће генерације и у којој се не жели чути глас грађана као носилаца суверенитета.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Bogomi , ovi momak fin , umjeren , elokventan , pametan , poštuje državu pa ima budućnosti , samo da se ne udruži sa DF-om pa da im se razbježe glasači !
    Dobro je da je pobjegao od ovih ćetnika !

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here