Насловна Политика Бечић и Фрериксен: Бојкот Парламента у земљи у којој власт никада није...

Бечић и Фрериксен: Бојкот Парламента у земљи у којој власт никада није смијењена на изборима

2
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Демократске Црне Горе, Алекса Бечић, састао се у просторијама Демократа у Подгорици са госпођом Лесли Фрериксен, шефицом политичког и економског сектора у Амбасади САД у Црној Гори.

На састанку, којем су присуствовали Генерални секретар Демократа, Борис Богдановић, и савјетник у политичком и економском сектору америчке Амбасаде, Златко Ивановић, било је ријечи о политичкој ситуацији у земљи, са посебним нагласком на бојкот парламента од стране цјелокупне опозиције, као и на разрјешење политичке ситуације у Будви.

Предсједник Бечић је госпођу Фрериксен упознао са чињеницом да смо након тачно десетогодишњег раздобља, у којем је ДПС произвео бројне политичке афере у Будви, кренули да радимо озбиљно и одговорно у корист Будве и свих њених грађана. Он је навео да је ова приморска општина јасна слика и прилика владавине ДПС-а – како нешто што може да буде сјајно, безакоњем, корупцијом и хаосом довести до ивице пропасти.

Када је у питању бојкот Парламента од стране опозиције, Бечић је саопштио да ми бојкотујемо Парламент у земљи у којој власт никада није смијењена на изборима, у земљи у којој је на власти посљедњи диктаторски режим у Европи. Стога, како је нагласио, бојкот је јак демократски одговор, који власт без обзира на све покушаје не може обесмислити.

Предсједник Демократа је истакао да политичка и институционална криза у Црној Гори није ништа ново, јер смо бројне такве покушали да рјешавамо у прошлости, али смо од стране режима увијек били изиграни. Од афере Снимак, преко организованих криминалних група, до терористичких напада – пут је којим ДПС долази до већине на изборима, био је јасан предсједник Демократа.

Бечић је на крају састанка са госпођом Фрериксен подвукао да ми бојкотом бранимо Устав Црне Горе, који прописује да се не може признати она власт која не проистиче из слободно изражене воље грађана на изборима.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Becic je nova,,Pozitivna,,.Potpuni promasaj je sto sam ga glasao,tvrdim da ce na kraju napraviti neki dil sa DPS-om.Prva zaposljenja politika??Komplet partiji??.Sve je ovdje jasno.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here