Насловна Политика Бечић: Ђукановићева изјава врхунац лицемјерства

Бечић: Ђукановићева изјава врхунац лицемјерства

1
ПОДИЈЕЛИ

“Јучерашња изјава предсједника ДПС-а упућена грађанима Херцег Новог, Будве и цјелокупне Црне Горе представља врхунац лицемјерног односа човјека који је изгубио сваки осјећај за реалност, човјека који је симбол уништавања сопственог народа за свој рачун и рачун привилегованих појединаца из тајкунског и криминалног миљеа, и човјека који жестоко потцјењује интелигенцију грађана Црне Горе“, казао је предсједник Демократске Црне Горе, Алекса Бечић.

“Док његов брат троши 10,5 милиона које нам је, као грађанима, отео из џепа у случају „Лименка“, Ђукановић се смије у лице грађанима и саопштава нам да је гориво луксуз, да смо земља са највећим економским растом Европе, да су нам плате и пензије порасле 100 одсто. Умјесто да поднесе одговорност зашто умјесто 40 000 хиљада нових радних мјеста које је обећао 2012. године, данас имамо практично 10 000 више незапослених, распродату и задужену Црну Гору, уништену средњу класу и младост која одлази, Ђукановић нам говори да смо раме уз раме са Монте Карлом?”, истиче Бечић.

У тренуцима када се болница у Мељинама налази у никада тежој ситуацији, када су готово сви приватизациони уговори доживјели крах на подручју општине Херцег Нови, Бечићу је апсурд да Ђукановић говори о економском прогресу.

“Док у Будви, у којој је за претходних неколико година захваљујући њему и његовим саборцима учињен урбанистички, финансијски и морални геноцид, он каже да нуди „једну нову перспективу овом граду“?”, истиче он.

Према његовом мишљењу, врхунац политичке и сваке друге дезоријентације, доказ да се ради о политичару прошлости, је констатција да ДПС нема везе са криминалним и корупционашким активностима у Будви.

“И ко нам то каже? Шеф шефа организоване криминалне групе који је и дан данас друга фигура у ДПС-у и предсједник Политичког савјета. Организована криминална група на чијем челу се налази предсједник политичког савјета ДПС-а и идејни творац те партије и њеног назива је, по његовом сопственом признањују и исказима Тужилаштва, бројала близу 100 чланова на подручју једне мале општине. Тако да се не ради о индивидуланом случају, већ о десетнама људи који су обављали најодговорније функције, а који су и дан данас чланови органа који руководе Демократском партијом социјалиста? Тако да је потпуно јасно да је шеф шефа и чланова организоване криминалне групе управо Ђукановић. Он их је бирао, чувао, са њима радио и дијелио плијен свих ових година”, навео је Бечић.

И на крају смо, додаје предсједник Демократа, чули како „шеф шефа организоване криминалне групе“ најављује како ће они побиједити на предстојећим локалним изборима у Будви.

“Јефтино, млако и провидно самохрабрење. Јасно је и највећем политичком лаику и по степену увјерљивости изговореног, али и по кадровским рјешењима које је Ђукановић делегирао да руководе општином и будванским ДПС-ом, да ДПС нема шта да тражи на предстојећим локалним изборима у Будви, и да су и они тога свјесни. Умјесто шефова, сарадника, помагача, подржавалаца организоване криминалне групе, Будвани и Будванке ће, очекује он, изабрати чисте, нове, некомпромитоване и стручне кадрове који Будву воле срцем, а не џепом. Људе који имају конкретан Програм, здраве идеје и модеран приступ. Ко год прати прилике у Будви, без обзира на којој страни био, нема дилему да ће се у Будви сигурно промијенити власт након наредних избора и да ће ДПС убједљиво изгубити на истим, јер они који су уништили и девастирали Будву морају отићи тамо гдје им је мјесто”, закључио је Бечић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here