Насловна Политика Басурин: Кијев фингира повлачење наоружања

Басурин: Кијев фингира повлачење наоружања

0
ПОДИЈЕЛИ

Претпоставке Кијева да устаници намjеравају да врате повучено наоружање на почетне позиције не одговарају стварности. Ово је изјавио портпарол Министарства одбране ДНР Едуард Басурин.
eduard basurin

Он је нагласио да то не може да буде оправдање за неспровођење Минских споразума од стране Кијева, пренела је агенција ТАСС. Такође, Басурин је поново оптужио Кијев да су се украјинске снаге одмакле на недовољно растојање.

Обавештајци ДНР забиљежили су да је оружје повучено не више од 30 километара од линије раздвајања, што им омогућава да га врате на позиције у року од сат времена, наводи ТАСС.

Басурин је раније саопштио да је армија ДНР потпуно повукла наоружање са линије раздвајања. По његовим ријечима, завршетак повлачења већ је констатовао ОЕБС.

Овлашћени представник ЛНР Владислав Дејнего такође је изјавио да је техника повучена. Генерално, примирје у региону се поштује.

Ипак, устаници су саопштили да је било појединачних случајева гађања њихових положаја код мјеста Авдејевка, Весјолоје и Пески, али они нису отварали узвратну ватру.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here