Насловна Друштво Бар: Српска народна читаоница угостила Андрију Терзића

Бар: Српска народна читаоница угостила Андрију Терзића

5
ПОДИЈЕЛИ

Андрија Терзић, афирмисани млади писац из Ужица, аутор популарних романа „Преко пута Истина“ и „Пливач“, био је синоћ гост трибине Српске народне читаонице у Бару.

Током својеврсног дружења са, махом, младом публиком, Терзић је говорио о мотивацији да напише дјела, која, како је у једном тренутку метафорички рекао, помјерају планине.

„Не волим за себе да кажем да сам писац. Посебно не волим да кажем да сам неки велики стваралац или мислилац. То што десетине хиљада људи прати моје стваралаштво на друштвеним мрежама за мене и није неки репер. Моје је да радим како знам и умијем, а релевантна књижевна критика и вријеме ће рећи своје“ – казао је Терзић.

Он је током вечери одговарао на питања знатижељне публике у којој су доминантно били студенти и средњошколци.

Итана Главановић је у име домаћина трибине казала да је Српској народној читаоници била част да једна од првих активности ове обновљене институције буде управо организација гостовања популарног српског писца млађе генерације.

Главановић је подсјетила да је Српска народна читаоница основана давне 1881.године у Старом Бару, те да је, како је рекла, циљано запостављана кроз вријеме, „дијелећи тако судбину и свих других српских институција у процесу који је имао и има за циљ промјену свијести и идентитета народа који је створио Црну Гору“.

„Обнављањем Српске народне читаонице обнављамо и сјећање ко су и што су били наши преци, и срећни смо што наилазимо на широку подршку са овим пројектом“ – казала је Главановић, уз напомену да ће након гостовања Терзића, СНЧ уприличити и низ других књижевних вечери и дружења.

ПОДИЈЕЛИ

5 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here