Насловна Политика Бановић: Наредних мјесеци биће јасније да ли ће коалиција са ДПС-ом опстати

Бановић: Наредних мјесеци биће јасније да ли ће коалиција са ДПС-ом опстати

3
ПОДИЈЕЛИ

banovic

Борислав Бановић, шеф посланичког клуба СДП-а, рекао је у интервјуу за „Дан“ да ће наредних мјесеци бити јасније да ли ће коалиција са ДПС-ом опстати.

„Хоће ли коалиција моћи да опстане биће јасније наредних мјесеци, а Социјалдемократска партија ће морати повести рачуна и о политичкој рационалности, а не само о принципијелности ако се државно-партијски медији буду користили за обрачун са њом а не са стварним друштвеним проблемима“, саопштио је Бановић.

Према његовим ријечима, и од ДПС-а зависи опстанак коалиције, јер и та партија може одлучити да напусти коалицију.

„Наравно и ДПС-а, можда и они одлуче да напусте коалицију. До тада ћемо ми наставити појединачну сарадњу по конкретним политичким и економским питањима и са свима који имају исто мишљење о њима“, навео је Бановић.

Коментаришући то што је СДП одбила понуду опозиције да формирају техничку владу, као и то што се СДП није изјаснила поводом позива да изазову пријеверемене парламентарне изборе, Бановић је рекао да не сматрају да је принципијелно из једне изборне колације правити владу са другима у било ком облиику.

„Међутим ако се садашња ситуација па и механизми власти, државно партијски медији и слично, буду користили за обрачунам са нама и другим политичким актерима а не са стварним друштвеним проблемима, онда ћемо морати повести рачуна и о политичкој рационалности а не само принципијелности“, навео је он.

Бановић је, на питање да ли ће на предстојеће локалне изборе у Подгорици, наступити у коалицији са удруженом опозицијом или као државотворни блок са Позитивном и Форумом 2010, рекао да ће одлуку о томе да донесе општински одбор.

„Не бих подржао предизборну коалицију удружене опозиције ни из ширих ни из ужих партијских разлога. С друге стране, свакако је добра сарадња и окупљање свих који дијеле основне погледе на државу, грађанско друштво, спољнополитичке приоритете и начин рјешавања актуелних економских, социјалних и политичких питања“, закључио је Бановић.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Аууу, све се бојимо да неће , биће вама онако како Мило каже, тако вам је писано!

 2. 0
  0

  „Наравно и ДПС-а, можда и они одлуче да напусте коалицију. До тада ћемо ми наставити појединачну сарадњу по конкретним политичким и економским питањима —- EVO nam SPASA! Hahahah, baš ovaj SDP umije da sanja, ludilo.

 3. 0
  0

  Ја бих волио да се колалиција удружене опозиције стварно удружи и онако, чопоративно напусти Скупштину! Крајње је вријеме! Ако имају образа!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here