Насловна Мозаик Банка хране: Хуманитарна акција „Да имају и они који немају“

Банка хране: Хуманитарна акција „Да имају и они који немају“

1
ПОДИЈЕЛИ

Хуманитарна акција „Да имају и они који немају“ одржаће се у суботу 14. октобра у Делта ситију, најавили су из Банке хране.

„Свјетски дан борбе против сиромаштва се обиљежава у читавом свијету са циљем солидарисања са људима које живе у сиромаштву. Акцијама сакупљања хране и сличним акцијама хуманитарног типа развијамо хуманост и солидарност међу грађанима. Желимо допринијети подизању јавне свијести о овом глобалном проблему и кроз конкретне акције пружити помоћ најугроженијима, саопштили су из ове организације наглашавајући да сви који могу и желе помоћи угроженим породицама могу донијети или купити, у суботу 14.октобра од 9.30 до 22h у Делта ситију донацију у виду основних животних намирница и хигијенских средстава.

Донације ће, поред пулта за донирање, који ће бити постављен близу маркета „Арома“ у шопинг центру Делта сити, преузимати преузимати волонтери, чланови Волонтерског клуба Гимназије „Слободан Шкеровић“.

Они ће упознавати посјетиоце Делте путем флајера о могућности донирања и помагања људима у стању социјалне потребе.

„Посебно позивамо друштвено одговорне компаније да покажу свој допринос заједници и помогну онима којима је ова помоћ најпотребнија.

Донирањем: брашна, шећера, уља, пиринча, тјестенине, конзервиране хране…, и средстава за хигијену, помажете породицама које се боре за голу егзистенцију,“ напоменули су из Банке хране и поручили:

„Колико породица ће добити помоћ зависи од свих нас! Наше мало њима значи много!“.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Зашто „банка“? „Банка хране“ је апсурд – каква је асоцијација на појам „банка“? Нешто хуманитарно, добротворно? Зна се како се то некад код нас звало: кош.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here