Насловна Политика Бајрамска софра у Београду

Бајрамска софра у Београду

3
ПОДИЈЕЛИ

Традиционална бајрамска софра, којом муслимани Београда и Србије желе да поделе радост са својим суграђанима, одржана је у Јевремовој, улици отвореног срца, крај Бајракли џамије.Bajramska sofra-t

Заменик реис ул улеме Исламске заједнице Србије и србијански муфтија Мухамед Јусуфспахић рекао је да је порука софре да будемо заједно на правом путу, јавља Танјуг.

„Пут мира међу људима и добре воље је у ствари пут богољубља. Престао сам да користим реч љубав у контексту створења, јер богољуб можеш да будеш, човекољуб не можеш јер си увек на кривом путу“, рекао је Јусуфспахић новинарима.

Наводећи да се воли вољом људи, љубављу се љуби, а жељом се жели, Јусуфспахић је истакао да смо „мало побркали каблове и онда смо почели љубављу да волимо и вољом да љубимо, а љуби се само Бог, а онда се воли свако кога је Бог створио“.

„То је оно што је красило наше људе у које се угледамо, наше прваке Исуса, Мојсија, Мухамеда… То су наши прваци, они су били богољуби и цовековољитељи и увек је крај њихових богомоља било простора за софру и увек се ту нахрањивао ко год је наишао“, рекао је Јусуфспахић.

Саветник премијара Србије за регионалну сарадњу и верске заједнице Владимир Божовић честитао је празник муфтији и свим муслиманима Србије и читавог света.

„Ово је празник љубави, праштања, међусобне толеранције и ја мислим да је важно да данас будемо заједно као што јесмо. Влада Србије треба да подстиче и верску разноликост која само може заједнички да нам да плод љубави, снаге и то нам је потребно у овим тренуцима“, поручио је Божовић.

Подсећајући да је премијер рекао да неће никог кривично гонити због напада на комеморацији у Меморијалном центру Поточари, Божовић је рекао да је председник Владе Србије показао праву страну те да тако треба да се понаша лидер у региону.

Бајрамска софра, на којој су гости могли да уживају у баклавама, сладоледу, питама, безалкохолном пићу… постављена је традиционално у Јевремовој улици првог дана Бајрама након џуманског – саборног намаза.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Pogledajte njihove žene. Uporedite ih sa vašim plastikankama. Njihove pristojno obučene, smjerne, privržene suprugu i porodici. Vaše polu gole, agresivne i potpuno nezainteresovane za radjanje djece i porodični život.
  Pogodite pred kojima je svjetlija budućnost???
  Problem je u tome što vi ne umijete da vaspitate vaše žene. Ne umijete ih naučiti da razluče što je to „njihovo“ a što „vaše“. Zbog toga gotovo svaka vaša žena služi kao objekat „vježbe“ njihovih muškaraca. Tako njihovi muškarci postaju iskusni i to iskustvo unose u brak u kojem je jedno od bračnih drugova nevino i kao takvo potpuno neupućeno u bračni život.
  Ne želim da vas uvrijedim ali ovo je apsolutna istina. Naravno, kao i svugdje, potoje izuzeci ali nemojte ni u snu da vam na um pane da ste taj izuzetak baš vama zapao. Stoga (za supruge je kasno) učite svoju žensku čeljad da obraćaju pažnju na ove veoma bitne stvari.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here