Насловна Насловна Бајчетић: ОДТ није урадило ништа поводом пребијања

Бајчетић: ОДТ није урадило ништа поводом пребијања

7
ПОДИЈЕЛИ

Никола Бајчетић, предсједник Мреже младих ПзП, одборник ДФ у Скупштини Главног града реаговао је поводом случаја када је претучен на дан 17. 10. 2015, а због којега ни након скоро осам мјесеци није процесуирано нити једно лице.

Бајчетић је казао да Основно државно тужилаштво није урадило ништа поводом случаја пребијања од 17. 10. 2015, али је зато ОДТ, како је навео, “пожурило са подизањем оптужног предлога против мене, како би ме режимски судови што прије неосновано осудили на казну затвора од три мјесеца, да би управо на тај начин оправдали незаконито поступање униформисаних криминалаца од 17. октобра ујутру који су противуставно угушили протесте ДФ испред Скупштине ЦГ и да би протесте означили као насилне, али и да би заплашили остале слободномислеће грађане који су оштро критиковали режим и захтијевали само фер и слободне изборе”.

“Имамо са једне стране моју првостепену пресуду, након које је уложена жалба Вишем суду и чије обарање са правом очекујем, јер у мом случају није било елемената кривичног дјела, а са друге стране немамо ни једно процесуирано лице за пребијање мене и уништавање мог возила, иако постоје снимци на којима се то јасно види пребијање и уништавање возила, иако нисам пружао ни минимум отпора приликом хапшења”, казао је Бајчетић.

Бајчетић је изјавио да ће након свега, имати довољно стрпљења према институцијама до краја овог поступка, те да вјерује да се закон ипак неће примјењивати селективно, већ да ће се искрено и по закону опходити према униформисаним насилницима који су прекорачили своја овлашћења.

“Такође, ових дана упутићу писмо ВДТ-у Ивици Станковићу и новоизабраном Министру УП Горану Даниловићу гдје ћу затражити детаљну информацију о поступању Основног тужилаштва у предмету гдје ја имам статус оштећеног и због чега се толико чека на процесуирање лица која су евидентно прекорачила своја овлашћења и примијенили непотребну силу надамном и уништили моје возило. Бојим се да ће моја сумња бити оправдана и да ће све остати само на фази извиђаја и да ће све остати на немогућности идентификације починилаца кривичног дјела, а зашто заиста нема никаквог оправдања, ни код Управе полиције, а такође ни за Основно државно тужилаштво”, саопштио је Бајчетић.

Он је са жаљењем истакао како од првог дана овог инцидента, па и преко судског процеса, већи дио јавности, и медија, упорно је покушавао да га представи као „насилног радикалног хулигана“ који је према информацијама Управе полиције „пробио три кордона“ што је, како каже Бајчетић, ноторна неистина.

“Иста та групација покушала је да оправда моје пребијање, па смо видјели да су изостале бројне реакције великих заштитника људских права из цвилног сектора. На њихову жалост, имао сам прилику, а и у будућности ћу додатно имати, да упознам међународну јавност са овим срамни суђењем и недјелима, а свакако ћу истјерати ово до краја, као ‘радикални хулиган’ који је поносан што се само борио за фер и слободне изборе и добио три мјесеца затвора”, каже Бајчетић.

ПОДИЈЕЛИ

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  dok je ove vlasti pravi ce biti krivi a krivi pravi. Nece valjda bog da osudi svoju batinu bez koje ne bi mogao drzati ovaj narod kao u toru. nema pravde dok je ove vlasti. Sve joj je zasnovano na nepravdi, ovo je samo logicki slijed.

 2. 0
  0

  Урадило је, урадило. Само не оно што треба и закон налаже. Правда је тешко докучива категорија, али закон би макар могли и морали поштоват, срамотници преосрамоћени, плаћеници преплаћени!

 3. 0
  0

  Nikola zlato naše. mnogo jada nama one noći kad su te tukli plaćenici zašto ona poslušnica nije dovukla u sud sve one koje si ..povrijedio probijanjem koridora.. oni tebi sudili a njima BOG sudio

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here