Насловна Друштво Бахаћење премијера: Нема се за мајке, има за шетњу авионом

Бахаћење премијера: Нема се за мајке, има за шетњу авионом

8
ПОДИЈЕЛИ

Док држава грца у проблемима и финансијски се све више задужује бацајући њене грађане у дужничко ропство, премијер Црне Горе Душко Марковић се не одриче ниједног, па и најмањег луксуза.

Нису сви премијери горди и егоцентрични као црногорски. Узмимо као примјер британског шефа дипломатије Бориса Џонсона који је толико скроман да је на посао ишао бициклом. Он је почео да користи службено возило тек након што га је Скотланд јард замолио да то више не чини јер нису могли да му гарантују безбједност. Влада Црне Горе, с друге стране, себи не закида никакав вид бахаћења, од аутомобила до авиона, иако је Црна Гора економски слабија и немоћнија од Велике Британије.

Умјесто да у држави која је мајкама одузела сигурност, оптуживши их чак да су њихове мале накнаде пријетиле да уруше финансијску стабилност државе, буде примјер својим грађанима, Марковић чини супротно. Изгледа да ту исту финансијску сигурност којој су пријетиле мајке, према његовом мишљењу, не угрожава бахаћање његове владе. Он је данас дошао у Драч, који се налази на 125 км ваздушне линије од Подгорице, или два и по сата вожње, дошао авионом. Поређења ради, ради се о дистанци као од Подгорице до Херцег Новог.

Ни повод није био званичан нити се радило о неком значајном догађају. Премијер је присустовао једнодневном неформалном састанку предсједника влада држава Западнобалканске шесторке (WB6). Према наводима медија овакви састанци земљама региона дају прилику да у оквиру договорене платформе обезбјеђују даљи раст, нова запошљавања, посебно за младе људе, и већи ниво квалитета живота.

Да ли је бољи живот грађана премијеру био на уму види се из приложеног. Док су за албанског премијера Едија Раму сав луксуз представљале адидас патике, за премијера Црне Горе, чак се и за мала километража морала прећи авионом. Трошак ионако неће осјетити он. Рачун ће као и до сада, платити грађани, преко пореза и високих рачуна.

На Самиту су поред Марковића, учествовали и предсједник Владе Републике Албаније Еди Рама, који је био домаћин скупа, предсједник Владе Републике Македоније Зоран Заев, предсједница Владе Републике Србије Ана Брнабић, предсједник Владе такозване Републике Косово* Иса Мустафа, предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић, као и европски комесар за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан и потпредсједник Свјетске банке за Европу и Централну Азију Сирил Милер.

*-привремено окупирана јужна српска покрајина

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  при мору

  https://stanjestvari.com/2017/08/24/%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80-%D0%B1%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D1%83/#comments

  …“Исто тако, ни у ком случају, неће миграторна помјерања тећи у једноме смјеру и са старих на нове домене. И манастир Добрићево и Косјерево посједују у Драчевици баштине[1]. Ова помјерања никако нису значила освајање нових и туђих територија већ само успјели покушај одржања и унапређења једне, нама готово непознате старобалканско-херцеговачке заједнице у њеној највишој тачки и најзначајнијем домену: Новоме. На обали мора, под окриљем суштински грађанске Венеције, која Србе на спољашњем рубу Динарског система, никада није посматрала као опасност. Бијаху то строго унутрашња помјерања незнатног дјела српских фамилија југоисточне Херцеговине у оквиру једног истог територијално-политичког, етничког и културног круга. И то је једина истина која је тако видљива да је не би било потребно потцртавати да наша историографија није изрекла толико лажи о овим покретима, учинивши велику тему српскога приморја у Морејском рату омиљеним предметом фалсификовања[2]…“

  …“Данас Бока нема своју епископију. И данас она може одиграти кључну улогу у вјерском и националном сабирању бокешких православних Срба[5]…“

  Суд Паштровића је давао заклетву да „… ћу судити по Законику, и да ћу увијек призивати Име Божије из кога произилази сваки праведни суд….“

  ….“Немогуће је не уважавати људе који чувају своју породицу, помажу једни другима, поклањају се Богу у Духу и истини, поштују свог суседа и једу поштено зарађени хлеб. Али је зато могуће гнушати се оних који ништа од тога не раде. И тада њихова земља полако и неприметно престаје да буде њихова….“, из беседе протојереја Андреја Ткачова

  http://www.pravoslavie.ru/srpska/97362.htm

  Квадратура круга, Паштровићи, …“од Бабина вира до Куфина…“
  https://www.youtube.com/watch?v=7HL2M4vr3n4&t=772s

 2. 0
  0

  Razlog je vrlo jednoszavan pocev od devedesetih do danas
  Na celu milo pa svi ostali
  Dovatio se sogavi kape
  To su sve ne strucni ljudi i neuki cas veoma malom broju
  I takvo nam je i drustvo postalo dobrano
  Ne isturamo ljude od ugleda i rezultata vec debelokozce koji samo svoju sviraju

 3. 0
  0

  Nato je grant neba ,po zemlji moze svasta da se desi,rat je kriminalnih bandi,a to nije zajebancija nego opsana stvar,zato Dule samo avionom,ako i padne znamo ko te uklonio?

 4. 0
  0

  Vi samo kritikujte,obraz spašavate, a budale neka glasaju za te spodobe.s sljedećih izbora će u izbornom danu biti:Putin platio mardovce da ga kidnapuju i pripojena Cg rusiji i stoka će se uplašiti da se ne desi da ne bude vjecna pa će vječno da ih pljačka ova vucubatina.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here