Насловна Политика Бацковић: Покушаћу да „снимим“ ситуацију у Монтенегро ерлајнзу

Бацковић: Покушаћу да „снимим“ ситуацију у Монтенегро ерлајнзу

0
ПОДИЈЕЛИ

Сви покушаји партијског предизборног запошљавања, или било које друге злоупотребе државних ресурса у националној авиокомпанији Монтенегро ерлајнз, биће заустављени и процесуирани, поручио је у разговору за Дан Марко Бацковић, представник опозиције у Борду директора Монтенегроерлајнза.

„Наредних дана очекујем сједницу борда директора на којој ћу саопштити ставове и покушати да снимим ситуацију у компанији. Очекујем да ми се омогући потпуни увид у податке везане за пословање Монтенегро ерлајнза које будем тражио. Сваку евентуалну злоупотребу државних ресурса у компанији, било да се ради о партијском запошљавању или о некој другој незаконитој појави, учинићу одмах доступном јавности и процесуирати је у складу са законом, нагласио је Бацковић.

Он се нада да у периоду до октобарских парламентарних избора неће бити суочен са опструкцијама на позицији члана борда директора, али и најављује да ће о евентуалним опструкцијама благовремено информисати јавност.

Бацковић се нада и да, између осталог и због тешке финансијске ситуације у Монтенегро ерлајнзу, у сусрет октобарским парламентарним изборима неће бити покушаја партијског запошљавања или других видова злоупотреба државних ресурса.

Не знам да ли ће уопште бити у прилици да запошљавају у Монтенегро ерлајнзу уочи ових избора, имајући у виду да су већ у огромним проблемима када се ради о исплатама зарада запосленима“, казао је Бацковић.

Он је додао да сада не може детаљније да говори о ранијем пословању Монтенегро ерлајнза и о евентуалним механизмима злоупотреба државних ресурса у партијске сврхе јер тек треба да се упозна са комплетним стањем у компанији.

Монтенегро ерлајнз је једна од државних компанија у којој ће опозиција, у складу са споразумом о условима за фер изборе и лекс специјалисом, имати чланове одбора директора. На челу те компаније је Далиборка Пејовић, истакнути функционер Демократске партије социјалиста и један од кључних актера афере Снимак, у којој су разоткривени механизми предизборних злоупотреба државних ресурса.

Представници опозиције у одборима директора предузећа у којима је држава већински власник, уколико нијесу у радном односу, остварују мјесечну накнаду за ангажовање у износу од 70 одсто просјечне нето плате у Црној Гори у претходној години.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here