Насловна Друштво Азмонт добио дозволу за Портонови

Азмонт добио дозволу за Портонови

1
ПОДИЈЕЛИ

Инвеститор „Azmont investments“ добио је грађевнску дозволу ресорног Министасртва за градњу објеката у насељу Портонови у дијелу зоне мјештовте намјене, Lower Village , односно за фазу 1.

portonovi

Све катастаске парцеле за које је Министарство издало грађевниску дозволу су у захвату Државне студије локације Сектор 5 – измјене и допуне за простор бивше касарне у Кумбору.

Извршни директор компаније Azmont investments, Сервер Биркан је средином децембра прошле године затражио издавање грађевинске дозволе. Предвиђена је етапна градња пројекта. Прво ће се градити апартмански са пратећим комерцијалним садржајима, затим кондо и апарт хотели, конгресни центрар и централна подземна гаража, за шта је грађевинска дозвола и издата.

Услиједиће градња објеката мјешовите намјене (становање и комерцијални садржаји), затим оних за мјешовиту намјену у непосредном залеђу марине, туристичко насеље са пратећим садржајима, дјелимично уређена купалишта.

Сљедећа фаза, након ових радова, биће реконструкција мале цркве Св. Неђеље, с античким остацима, па изградња објеката намијењених за становање, луксузних вила, реконструкција паркова, градња пристаништа, плажног бара.

Планирана је и изградња Центра мјесне заједнице са базеном, угоститељским и контролним објектом. До 2017. године биће изграђен луксузни туристички комплекс са доњим селом, марином са 250 везова, као и пјешчаном плажаом са 900 лежаљки. Читав комплекс, који у овом моменту предстваља највећу туристичку инвестицију у Европи, коштаће преко пола милијарде еура.

„Azmont investments“ је за накнаду за опремање грађевинског земљишта на рачун општине Херцег Нови, 17. децембра уплатио 2,3 милиона еура.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  До 2017. године биће изграђен луксузни туристички комплекс са доњим селом, марином са 250 везова, као и пјешчаном плажаом са 900 лежаљки. Читав комплекс, који у овом моменту предстваља највећу туристичку инвестицију у Европи, коштаће преко пола милијарде еура.

  „Azmont investments“ је за накнаду за опремање грађевинског земљишта на рачун општине Херцег Нови, 17. децембра уплатио 2,3 милиона еура.

  Urednistvo zapamtite ovaj tekst,pa bi bilo dobro vidjeti za jednu godinu sta je od toga istina.
  Ako se pogleda samo sto je Petar Mank govorio o portu u Tivtu ovo je izgleda nesto manjeg znacaja ili manje lazi pusteno jer narod ionako vidi sto je cilj svega ovoga.
  Tivat je trebao biti po onome sta su govorili Monako,ovo ce vjerovatno biti nesto slicno Mabei ,sve u svemu nama se smijesi sretna buducnost ,treba ce jos novih 50 strazara i 20 Facility Management -u .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here