Насловна Друштво Ауто-пут води у дужничко ропство: Посао вијека само за Милове пријатеље

Ауто-пут води у дужничко ропство: Посао вијека само за Милове пријатеље

1
ПОДИЈЕЛИ

Milo Djukanovic 0120

Коментаришући изјаву премијера Мила Ђукановића да задуживање за изградњу аутопута није дужничко ропство, Горан Даниловић (Демос) казао је да премијер који је изјавио да је бензин луксуз и да га треба опорезовати мора да настави са праксом живљења у облацима, не примјећујући колико нам заиста пријети опасност од дужничког ропства.

Ђукановић је током радне посјете Тивту казао да ће изградњом аутопута и других важних пројеката у области инфраструктуре Црна Гора постати богатија и да је задуживање за градњу 41 километара аутопута оправдано.

Даниловић је упозорио да би по најновнијим званичним ставовима међународних институција очекивани раст камата могао да баци Црну Гору на кољена.

goran_danilovic_cdm

Ђукановић пошто-пото жели велику инвестицију и коначно је дошао до ње, а намјера је јасна зарадити од новца пореских обвезника, и то током мандата који је можда и по његовој процјени последњи, упослити фирме својих најближих пријатеља и оних у којима он званично или незванично има власнички капитал. Врло је неодговорно и сулудо оглушити се о савјете свих који боље од Ђукановића, са стране виде дубину економске кризе у Црној Гори и не освртати се на упозорења“, рекао је он.

Даниловић је истакао да је Црној Гори требао аутопут, или брза цеста, али да би се задуживање могло издржати, да није било милионских државних гаранција.

Овако, морамо чекати што би народ рекао да нас погледа бог и да евентуално нађемо нафту или гас у подморју, па да се ишчупамо из пројекта који може суштински и трајно поробити Црну Гору“, рекао је он.

bojanic-mladen1

Независни посланик Младен Бојанић је казао да још ни главни пројекат није урађен, ни метар пута изграђен, нити се зна колико ће приоритетна дионица да кошта у еурима, јер се држава задужила у доларима, а већ имамо додатне намете у виду такси на гориво.

И поред тих неспорних чињеница, премијер наводно зна да нећемо имати проблема са плаћањем кредитору. Много ризика прати овај пројекат да би ико одговоран могао изрећи такву тврдњу“, рекао је Бојанић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here