Насловна Мозаик Аустрија забранила бурке на јавним мјестима

Аустрија забранила бурке на јавним мјестима

0
ПОДИЈЕЛИ

Владајућа коалиција у Аустрији усагласила се после вишедневне дебате о пакету реформи које предвиђају забрану ношења бурки у судницама, школама и другим јавним мјестима, преноси „Танјуг“.

Коалиција Социјалдемократа и Народне партије договорила се да се припадницама полиције, судијама и јавним тужиоцима забрани да носе мараме како би „идеолошки и вјерски биле неутралне“ док служе држави.

Агенција АП подсјећа да је француски парламент пре више од шест година усвојио закон којом је Француска постала прва земља Европске уније која је забранила никаб и бурку.

Аустријски министар спољних послова Себастијан Курц је поручио да ће се „забраном антидруштвених симбола“, као што је бурка, помоћи Аустрији да „боље интегрише мигранте којима је дозвољено да остану“.

Прошле недјеље је у Швајцарској донешена одлука да на часовима физичког дјевојчице и дјечаци морају да имају часове на базену истовремено, са образложењем да се тиме дјеца боље социјализују у друштво. Пресуда је донешена након тужбе неких родитеља исламске вјероисповијести да су заједнички часови физичког у супротности са њиховом вјером.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here