Насловна Политика Аустрија, Чешка и Словачка против санкција Русији

Аустрија, Чешка и Словачка против санкција Русији

0
ПОДИЈЕЛИ

У украјинско-руском спору потребан је мировни план, а наметање додатних санкција Русији није исправно, став је премијера Аустрије Вернера Фејмана, премијера Словачке Роберта Фицоа и премијера Чешке Бохуслава Соботке.

zastava

Лидери су се заједно нашли у чешком граду Аустерлицу и одржали заједничку конференцију за новинаре. Фејман, Соботка и Фицо сумњичаво гледају на нови пакет санкција који је Русији наметнула ЕУ. Фејман је подсјетио на састанак министара вањских послова земаља чланица ЕУ у Бриселу и казао да наметање нових санкција Русији неће бити исправно. Он је истакао како је присталица мировног плана у Украјини.

„Неопходно је одмах урадити све како би се подржао мир. Додатне санкције или екстреман став могу бити хитно рјешење, али никад не смију заузети мјесто мировног плана“, казао је он.

Он је казао како је потребно спровести мировни план темељен на договору из Миниска те је истакао како дијалог и настојања за преговорима морају доћи у први план.

То је први пут да су се премијери Аустрије, Словачке и Чешке састали заједно на једном мјесту. Истакнуто је да ће се овакви сусрети организовати једном годишње и да ће се разговарати о питањима незапослености, саобраћају и енергетике у Европи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here