Насловна Друштво Аустрија ће изручити Калића Њемачкој

Аустрија ће изручити Калића Њемачкој

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство правде Аустрије званично је донијело одлуку о изручењу Сафета Калића Њемачкој, која га потражује због кривичних дјела везаних за трговину дрогом, саопштено је ТВ Вијести из Савезног суда у Бечу. Када ће Калић бити изручен Њемачкој још није познато.

safet-kalic

Рожајац Сафет Калић (45) ухапшен је 20. октобра 2014. године у Аустрији у сарадњи црногорске и аустријске полиције. У тренутку хапшења Калић је код себе имао косовски пасош са лажним идентитетом.

Калић се потражује од 2011. године због оптужбе за прање више милиона еура стечених од продаје хероина у Њемачкој.

Сафету Калићу судило се у одсуству, а према одлуци правосуђа одузета му је имовина, као и најближим сродницима, вриједна више од 22 милиона еура.

Сафет Калић у полицијским досијеима слови за кључног човјека нарко мафије на рути кријумчарења хероина која пролази кроз нашу земљу. Ипак, никада није био и формално осумњичен за трговину дрогом, док је његов брат због тога осуђен у Њемачкој 1999. године, а та пресуда је и један од темеља оптужнице по којој им се суди у Бијелом Пољу.

Подсјећамо, на захтјев Калића, аустријска полиција је обавијестила Амбасаду Црне Горе у Бечу о његовом хапшењу и радњама које су предузете у складу са законским прописима Аустрије и правилима међународне правне помоћи и сарадње.

„Калић се није обраћао Амбасади за помоћ, а у складу са дефинисаним конзуларним процедурама и правилима за наше држављане, Амбасада ће поступати у случају потенцијалног захтјева“, навели су раније из МВПЕИ.

Такође, Министарство правде је раније саопштило да су већ отпочели поступак изручења Сафета Калића Црној Гори. Ипак, изгледа да ће његово изручење Црној Гори сачекати.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here