Насловна Друштво Атина: Протести уочи одлуке парламента

Атина: Протести уочи одлуке парламента

0
ПОДИЈЕЛИ

На атинском тргу Синтагма окупило се више хиљада људи који протестују против увођења нових мера штедњи, о којима парламент треба вечерас да гласа.

atina-protesti

Окупљају се и грађани који подржавају мере. Грчки парламент вечерас треба да одлучи о томе да ли ће подржати реформе које међународни повериоци траже у замену за трећи пакет помоћи Атини.

Грађани који се противе новим мерама штедње, а у организацији синдиката, протестују испред зграде парламента, јавља Гардијан.

Окупили су се и они који се залажу за реформе. Оба скупа пролазе мирно, а повећане су снаге безбедности на улицама.

Гласање које треба да уследи у парламенту сматра се тестом за грчког премијера Алексиса Ципраса који се прошле недеље суочио са побуном у скупштини пошто је пет посланика Сиризе гласало против спровођења строгих мера штедње.

Због тога, да би парламент дао зелено светло за нове реформе, Ципрас мора да се ослони на подршку проевропских опозиционих партија.

Грчка влада је јуче, након што је доставила парламенту предлог закона о другом сету реформи, саопштила да до 20. августа жели да финализује споразум са међународним кредиторима о добијању трећег пакета помоћи.

У Грчкој су, после тронедељне паузе, почетком недеље отворене банке, а званична Атина је исплатила више милијарди евра дуга ММФ-у и ЕЦБ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here