Насловна Политика Асанж открива: САД потрошиле милијарде долара да отму Украјину од Русије

Асанж открива: САД потрошиле милијарде долара да отму Украјину од Русије

1
ПОДИЈЕЛИ

Оснивач „Викиликса“ Џулијен Асанж оптужио је САД да су потрошиле милијарде долара за НВО у Украјини како би отргли ову земљу од утицаја Русије и превеле је на своју страну.

dzulijan-asanz

Он је такође оценио да је Исламска држава „резултат авантуризма Запада“ али да је последица тога да Вашингтон више није „једини играч на Блиском истоку“, јер су Турска, Катар и Саудијска Арабија увећали своју моћ последњих година и успеле да стекну одређену независност од САД.

„Ако то не може бити учињено чланством у НАТО, онда макар треба да постане независна од утицаја Москве, да се умањи руски војно-индустријски комплекс и њене поморске базе на Криму“, рекао је Асанж из еквадорске амбасаде у Лондону у интервјуу аргентинским медијима, пренела је „Раша тудеј“.

Асанж је навео да међу документима „Викиликса“ има оне који доказују да је Израел у почетку подржао Хамас како би подстакао раздор међу Палестинцима.

Асанж, који је аустралијски држављанин од 2012. се налази у еквадорској амбасади у Лондону где му је одобрен политички азил, а шведске власти траже његово изручење због оптужбе за силовање, док он тврди да су Швеђани расписали потерницу по налогу САД које желе да му суде због објављивања тајних дипломатских депеша.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Асанж је такође заслужан за антологијску Викиликсову депешу, из Црне Горе у којој стоји да је Андрија Мандић за НАТО, али да му то не може проћи на Главном одбору странке још увијек! Хвала ти Џулијен због тога што си разоткрио и нашег преваранта!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here