Насловна Политика Асанж одговара Обами: Изгубили сте због намјештања избора против Сандерса

Асанж одговара Обами: Изгубили сте због намјештања избора против Сандерса

1
ПОДИЈЕЛИ

Америчке обавештајне службе оптужиле су руске хакере да су „умешали прсте у председничке изборе у САД“, доприневши победи Доналда Трампа над Хилари Клинтон.

Џулијан Асанж је одговорио да се „масовна хистерија“ у САД одвија по систему „много буке без доказа“, те да сем приче о наводном хаковању, јавности није предочен ниједан једини доказ о наводном утицају на изборе у САД.

Асанж се дотакао и мејлова Хилариног шефа кампање Џона Подесте, које је ВИкиликс почео да објављује у марту 2015. године.

„Трамп тада није био ни на политичком хоризонту, а нико жив није знао да ће Трамп бити озбиљан кандидат на изборима. Чак ни ми из Викиликса то нисмо знали“, рекао је Асанж, одбацивши тврдње америчких демократа да је ПОдеста хакован због Трампа.

Асанж је рекао да „чак и да је могуће да су руски хакери уицали на изборе у САД, то никако није могла да нареди руска Влада“.

Оснивач ВИкиликса је подсетио на лажна сведочења Доне Бразил, амерички политички аналитичар и бивша председавајућа Националног комитета Демократске странке САД, која је сведочила о наводним фабрикованим извештајима Викиликса, иако се након тога показало да је „свака реч коју је сајт објавио тачна“.

„Наши извори дошли су директно из Демократске партије САД. Нису нам их дали Руси, већ су наши извори разочарани званичници америчке Владе и партије која је номиновала Хилари Клинтон на недавним изборима, рекао је Асанж, додавши да је то све што ће рећи о својим изворима, о чијој кредибилности довољно говоре „тачне информације које су предочили јавности“.

Он је рекао да је извештај ЦИА направљен тако да има искључиво политички ефекат, те да је за политизацију америчких обавештајних служби заслужна администрација Барака Обаме.

„Количина доказа у том извештају равна је нули“, рекао је Асанж, чије сведочење можете слушати ОВДЕ, где одговара на питања која му се постављају на Твитеру.

Асанж је такође рекао да је „Викиликс изузетно забринут за своје изворе“.

„Да је наш извор заиста Русија, како САД покушавају да имплицирају, ми не бисмо били забринути. С обзиром да нам информације дају људи из америчке администрације, можете да схватите због чега бринемо“, рекао је оснивач ВИкиликса.

Затим се осврнуо на Хилари Клинтон и причу о „навијању за Трампа“.

„Што се Трампа тиче, појавила се занимљива ситуација у којој се становништво САД окренуло против елите. Када елита престане да слуша народ, народ престане да слуша елиту. Што се Хилари Клинтон тиче, она је изгубила јер је наместила изборе против Бернија Сандерса“, рекао је Асанж, додавши да Викиликс нуди 30.000 долара свакоме ко им да доказе да Обамина администрација уништава трагове о намештању против Сандерса.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here