Насловна Друштво Асанж: „Гугл“ контролише кориснике мобилних телефона и информационе токове

Асанж: „Гугл“ контролише кориснике мобилних телефона и информационе токове

1
ПОДИЈЕЛИ

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж оптужио је компанију „Гугл“ за подршку америчкој кампањи за промовисање идеје сопствене изузетности. Он је то изјавио током говора на форуму „Нова епоха новинарства: Растанак са мејнстримом“ у Москви. Он је нагласио да „Гугл“ контролише кориснике мобилних телефона и информационе токове на интернету.

Џулијан Асанж је навео да интернет-гигант помаже Белој кући и подржава предизборну кампању кандидата за председника САД из Демократске партије Хилари Клинтон.

„Гугл контролише 50 одсто тржишта паметних телефона, а ако сами контролишете направу корисника, ви контролишете тог корисника“, рекао је Асанж.

Google

„У почетку је ’Гугл‘ имао уговор са администрацијом Обаме, шефови компаније су посећивали Белу кућу сваке недеље током четири године. Сада је ’Гугл‘ директно увучен у председничку кампању Хилари Клинтон. Ерик Шмит, бивши шеф ’Гугла‘, нашао се на челу кампање која је радила на дигиталној подршци кампање Хилари“, рекао је он.

Према речима Асанжа, „Ерик Шмит је истовремено ко-председник иновационог комитета Пентагона“.

„’Гугл‘ користи Стејт департмент и обрнуто. То је узајамна интеграција на различитим нивоима“, рекао је оснивач Викиликса.

Притом, он је нагласио да „Гугл“ омогућава да се контролишу информациони токови на интернету.

Асанж нема могућност да напусти Амбасаду Еквадора у Лондону, где се сада скрива, а његово говор на форуму у Москви је преношен захваљујући телемосту.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Инфо ратниче хвала што си дигао свој глас против неправде, дат ће ти бог велико добро! Благословен да си на вечност!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here